latinica  ћирилица
19/10/2020 |  13:15 ⇒ 13:37 | Autor: SRNA

PU Banjaluka: Slijede sankcije zbog kršenja mjera zaštite u tri ugostiteljska objekta

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka utvrdili su da u dva ugostiteljska objekta na području Laktaša i jednom na području Banjaluke tokom vikenda nisu poštovani propisi u vezi sa sprovođenjem mjera zaštite u vrijeme pandemije virusa korona, te slijedi izricanje sankcija od nadležnih organa.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU BanjalukaFoto: RTRS

Riječ je o kršenju odredaba Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Upustva Instituta za javno zdravstvo Srpske i Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Iz ove uprave navode da su nepravilnosti utvrđene tokom vikenda, kada su izvršene racije u sedam ugostiteljskih objekata i kontrole u 61 ugostiteljskom objektu.

Na području grada Banjaluka u jednom ugostiteljskom objektu evidentirano je krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, gdje su policijski službenici zatekli 60 lica, o čemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U jednom od ugostiteljskih objekata je od lica čiji su inicijali K.K. oduzet gasni sprej - suzavac i njemu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o oružju i municiji.

Prilikom sprovođenja racija sankcionisano je 11 lica zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Tokom pojačanih aktivnosti u dane vikenda iz saobraćaja je isključeno 28 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.