latinica  ћирилица
19/10/2020 |  20:27 ⇒ 20:36 | Autor: SRNA

Blago poboljšanje zdravstvenog stanja mitropolita Amfilohija

Zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija danas je blago poboljšano u odnosu na prethodni dan, budući da je rendgen snimak pluća pokazao smanjenje upalnog procesa, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.
Amfilohije - Foto: AFP
AmfilohijeFoto: AFP

- Možda izgleda da oporavak mitropolita Amfilohija teče sporo, ali ljekarski tim je zadovoljan jer se odvija redovnim tokom, naročito kada se ima u vidu specifičnost oboljenja i godine pacijenta - navodi se u saopštenju, koje je objavila Mitropolija crnogorsko-primorska na svom portalu.

U saopštenju se napominje da su sve vrijeme hospitalizacije svi vitalni parametri, kao i saturacija kiseonika apsolutno u redu.

- Od početka liječenja pa do danas mitropolit ni u jednom trenutku nije priključivan na invazivnu mehaničku ventilaciju. To znači da nije i nema potrebu za respiratorom, već se isključivo nalazi na posebnom modu neinvazivne mehaničke ventilacije sa visokim protokom kiseonika - piše u saopštnju.

Mitropolit Amfilohije je pod stalnim ljekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak još od 6. oktobra, od kada je na bolničkom liječenju od bolesti uzrokovane virusom korona.

- Јoš jednom podsjećamo cjelokupnu javnost da se isključivo putem portala Mitropolije može tačno i vjerodostojno informisati o svim detaljima u vezi sa oporavkom mitropolita Amfilohija - saopšteno je večeras iz Mitropolije sa Cetinja.