latinica  ћирилица
19/10/2020 |  21:41 ⇒ 22:00 | Autor: RTS

Zvezda dobila pojačanje

Američki košarkaš DŽoni O`Brajant novi je član srpskog evroligaša Crvene zvezde, potvrdili su večeras na svom sajtu crveno-bijeli.
O’Brajant novi član Zvezde (foto: Košarkaški klub Crvene zvezde) -
O’Brajant novi član Zvezde (foto: Košarkaški klub Crvene zvezde)

On je sa slavnim klubom sa Malog Kalemegdana potpisao ugovor na period od godinu dana, stoji u objavi.

Dvadesetsedmogodišnji igrač koji pokriva pozicije krilnog centra i centra, studirao je na Luizijana stejt univerzitetu, a 2014. godine izabran je od strane Milvokija na NBA draftu. U Ekipi Baksa se zadržao dvije sezone.

Igrao je u NBA ligi i za ekipe Denvera i Šarlota, u kojima je proveo po jednu sezonu, a evropsku karijeru počeo je u ekipi Makabija iz Tel Aviva 2018. godine.

Poslije toga potpisuje za ekipu Lokomotive iz Krasnodara, za koju je do pandemije kovida 19 odigrao 10 utakmica i ostavio odličan utisak sa 14 poena i pet skokova po meču.

Dolaskom O`Brajanta, Crvena zvezda je dobila igrača koji će donijeti dodatni kvalitet ekipi, posebno u reketu. Osim odličnih skakačkih sposobnosti, Amerikanca koji je rođen 1. juna 1993. godine u Klivlendu u Misisipiju odlikuje i izvanredan šut sa distance za igrača koji je visok 207 centimetara i težak 117 kilograma.

O`Brajant stiže u Beograd tokom nedjelje, a nakon obaveznih ljekarskih pregleda, priključiće se ekipi i uključiti u trenažni proces.