latinica  ћирилица
20/10/2020 |  12:24 ⇒ 20:15 | Autor: SRNA

Otvoren zajednički granični prelaz Vraćenovići (FOTO/VIDEO)

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas na putu Nikšić-Bileća zajednički granični prelaz Vraćenovići, vrijednosti investicije iznad 2,5 miliona evra.
Granični prelaz sa Crnom Gorom - Tegeltija - Foto: RTRS
Granični prelaz sa Crnom Gorom - TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je u obraćanju rekao da je ovo još jedan u nizu uspješno realizovanih projekata BiH i Crne Gore sa Evropskom unijom i izrazio nadu da ovo nije posljednji i da će u narednim godinama biti još većih realizovanih uspješnih projekata.

Granični prelaz sa Crnom Gorom (foto: RTRS)

- U narednim godinama potrudićemo se da i drugi graničeni prelazi između BiH i Crne Gore budu onakvi kakvi treba da budu u 21. vijeku - istakao je Tegeltija.

Zajednički granični prelaz Vraćenovići izgrađen je na teritoriji Crne Gore, a integracijom dva granična prelaza u jedan zajednički, u kome od danas rade granične službe BiH i Crne Gore, principom jednog zaustavljanja, pojednostavljen je prelazak granice između ove dvije zemlje.

Granični prelaz sa Crnom Gorom (foto: RTRS)

Ovaj savremeni granični prelaz, površine je 9.000 metara, sa tri ulazne i tri izlazne trake, kao i jednom posebnom trakom za teretna vozila.

Granični prelaz sa Crnom Gorom (foto: RTRS)

Izgradnja objekta zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići počela je krajem februara od kada je bio zatvoren zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture.