latinica  ћирилица
20/10/2020 |  13:53 ⇒ 20:13 | Autor: SRNA

Dodik posjetio Kalinovik: Opština stabilna i funkcioniše iz vlastitih izvora

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Kalinoviku sa načelnicom ove opštine Milevom Komlenović.
Milorad Dodik u Kalinoviku - Foto: SRNA
Milorad Dodik u KalinovikuFoto: SRNA

Dodik i Komlenovićeva su razgovarali o aktuelnoj situaciji i projektima koji se realizuju u ovoj lokalnoj zajednici, a tiču se ekonomije i infrastrukture.

Dodik je rekao da je Komlenovićeva sa saradnicima odlično vodila ovu lokalnu zajednicu i vratila povjerenje građana u opštinu.

- Opština Kalinovik je stabilna i funkcioniše iz vlastitih izvora. Ima projekata iz pomoći Vlade Republike Srpske i međunarodnih organizacija. Završeno je opremanje zadstavstvenog sektora i u narednim danima ćemo 30.000 KM prebaciti Domu zdravlja kako bi konsolidovali određene troškove - rekao je Dodik i dodao da će se nastaviti sa pružanjem podrške ovoj lokalnoj zajednici.

On je napomenuo da je nedavno počela da radi Hidroelektrana u Ulogu, da treba da se izgradi i hidrocentrala od 36 megavata, te da rezultate daje i program iz oblasti poljoprivrede na ovom području.

Komlenovićeva je rekla da je sa Dodikom razgovarala o problemima putne infrastrukture ove lokalne zajednice i finansiranju Doma zdravlja.

- Od srpskog člana Predsjedništva BiH dobili smo obećanje za jednokratnu novčanu pomoć kao podršku funkcionisanju Doma zdravlja. Bilo je riječi i o podršci za saniranje regionalnog puta Dobropolje-Kalinovik u dužini od pet kilometara, što je bilo pripremljeno da se ove godine realizuje - rekla je ona.

Komlenovićeva je pojasnila da je projekt saniranja regionalnog puta bio spreman za raspisivanje tendera ali da zbog epidemiološke situacije to do sada nije učinjeno.

Ona je napomenula da je bilo riječi i o ranije realizovanim projektima koje je podržala Vlada, odnosno institucije Republike Srpske.

- Da nije bilo njihove podrške, sigurno ne bismo realizovali ovolike projekte. Samo u prošloj godini je došlo projekata u vrijednosti od oko milion KM. Riječ je o projektu završetka sanacije objekta Doma za starija lica - navela je Komlenovićeva.

Ona je napomenula da Dom za starija lica u Kalinoviku zapošljava 18 ljudi, te navela i projekte nabavke sanitetskih vozila od Vlade Srbije, nabavku sanitetskog vozla kompaniji IFT.

Komlenovićeva je ukazala i da na zamahu dobija i projekt prozvodnje mlijeka kroz Poljoprivrednu zadrugu "Gvozno", kojeg subvencioniše lokalna zajednica.

Nakon sastanka, srpski član Predsjedništva BiH je sa opštinskim rukovodstvom prošetao Kalinovikom, te položio vijenac ispred spomenika žrtvama proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.