latinica  ћирилица
20/10/2020 |  14:16 ⇒ 20:12 | Autor: SRNA

Cvijanović: Realizovani brojni projekti za bolje uslove života građana (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Kozarska Dubica jedna od opština koja je u saradnji sa republičkim institucijama uradila mnoge važne projekte čiji je cilj otvaranje novih radnih mjesta, gradnja infrastrukture i stvaranje boljih uslova za život.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović, koja danas boravi u posjeti Kozarskoj Dubici, naglasila je da su u ovoj lokalnoj zajednici uložena velika sredstva iz budžeta Republike Srpske, te donacije Vlade Srbije.

- Moram reći da smo dosta toga uradili kada je u pitanju lokalna infrastruktura, bilo da je riječ o putevima, komunalnim projektima, objektima iz oblasti školstva i zdravstva, pravosuđa - rekla je Cvijanović novinarima.

Željka Cvijanović u Kozarskoj Dubici (foto: RTRS)

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da su ta sredstva utrošena u korist građana Kozarske Dubice, da im se poboljšavaju uslovi za život i kvalitet usluga koje se pružaju građanima.

- Ovdje sam da dam podršku lokalnim vlastima da kroz saradnju sa republičkim institucijama nastave da razvijaju svoj kraj, da ulažu u sve ono što je neophodno za bolji život građana i da vode računa o potrebama ne samo lokalne zajednice nego i cijele Republike Srpske - istakla je Cvijanović.

Željka Cvijanović (foto: RTRS)

Cvijanović je rekla da će u Kozarskoj Dubici biti realizovani i strateški važni projekti, te projekti razvoja privrede i otvaranja novih radnih mjesta.

Željka Cvijanović u Kozarskoj dubi (foto: RTRS)

Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić istakao je da je u posljednje dvije godine u ovoj opštini urađeno mnogo projekata, kao što su rekonstrukcija zgrade opštine, u koju je uloženo 500.000 KM, zatim zgrade Osnovnog suda, pošte i drugi.

- Mi smo trenutno na lokaciji Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici koji je u potpunosti obnovljen, u koji je uloženo nekoliko miliona KM, uglavnom sredstava Vlade Republike Srpske, a koji sada predstavlja jednu od najboljih ustanova ovog tipa u regionu - rekao je Reljić.

On je dodao da se u Domu zdravlja trenutno sprovodi projekat za koji je sredstva obezbijedila Vlada Srbije.

Željka Cvijanović u Kozarskoj Dubici (foto: RTRS)

Direktor Doma zdravlja Vlado Karagić rekao je da je ova zdravstvena ustanova veliko gradišite.

- Imamo 150.000 evra donacije Vlade Srbije, od čega je planirana rekonstrukcija Ginekologije, Higijemnsko-epidemiološke službe, zamjena stolarije na fizijatriji, nova kotlovnica, ograda i drugo - rekao je Karagić.