latinica  ћирилица
20/10/2020 |  15:34 ⇒ 17:56 | Autor: SRNA

Tegeltija: Novac Evropske komisije za migrante je nevidljiv za Savjet ministara

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je novac koji Evropska komisija planira da izdvoji za migrantsku krizu u BiH nevidljiv za Savjet ministara jer je bilo uobičajno da se taj novac daje nekim organizacijama.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je rekao da bi mnogo bolji način bio kada bi Savjet ministara putem Ministarstva bezbjednosti zajedno sa Evropskom komisijom bio zajedno uključen u taj proces, jer bi efekti korištenja tog novca bili mnogo bolji.

- Bilo bi manje problema sa migrantima - rekao je Tegeltija u Bileći, komentarišući navode da Evropska komisija traži hitno izdvajanje 50 miliona maraka za migrantsku krizu u BiH.

Kada je riječ o migrantskoj krizi, istakao je Tegeltija, uvijek se priča o mnogo novca, koji nije vidljiv u Savjetu ministara i zajedničkim institucijama, jer se troši na neki drugi način, bez Savjeta ministara i bez Ministarstva finansija i trezora.

On je dodao da postoji neka nova strategija koju je predložila Evropska komisija i unutar nje se govori ponovo o velikom iznosu novca.

- Tek treba da sjednemo i procijenimo, da li ćemo zajedno raditi na tom projektu ili će ponovo biti kao što je bilo uobičajno da se taj novac daje nekim organizacijama koje su zadužene za to, koje pričaju o velikom novcu, a taj novac ne možemo da prepoznamo - rekao je Tegeltija.