latinica  ћирилица
20/10/2020 |  15:45 ⇒ 20:11 | Autor: SRNA

Srpska uspjela da sačuva radna mjesta (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je vlast Srpske tokom pandemije virusa korona uspjela da interveniše prema privredi i sačuva radna mjesta, te da će privrednici imati podršku institucija i u narednom periodu.
Kozarska Dubica - Cvijanović - preduzeće "Agroflora" - Foto: SRNA
Kozarska Dubica - Cvijanović - preduzeće "Agroflora"Foto: SRNA

Ona je navela da se podrška odnosila na plaćanje minimalne plate, poreza i doprinosa i da je to trajalo nekoliko mjeseci, dok je za ugrožene oblasti poslovanja podrška trajala i nešto duže.

- Ima mnogo stvari koje pokazuju da naša privreda može da opstane i da je važno da imamo dobru saradnju sa našim privrednicima. Sigurna sam da će naši privrednici imati podršku institucija u narednom periodu - rekla je Cvijanović nakon posjete preduzeću Agroflora u Kozarskoj Dubici.

Ona je navela da je ovo preduzeća posjetila da bi iskazala podršku domaćim privrednicima.

- Znam koliko su oni važni i za opstanak naše privrede i da postoji dobra komunikacija sa institucijama na lokalnom i republičkom nivou - dodala je Cvijanović.

Foto: RTRS

Ona je ocijenila da je ohrabrujuće da je preduzeće Agroflora tokom kriznog perioda pandemije virusa korona zadržalo broj radnika, sve poslovne aktivnosti, te da ima namjeru da proširuje svoju djelatnost i povećava broj radnika.

Cvijanović je navela da je indormisana da u tom perduzeću rade i ljudi koji su prethodnih godina radili u Sloveniji, a koji su željeli da se vrate i dobili su siguran posao u ovoj fabrici.

- Sarađivaćemo jer ovo je dobro i perspektivno mjesto i ono svakako znači mnogo za Dubicu, ali i za ukupnu privrednu sliku u Republici Srpskoj. Zadovoljna sam što vidim ovu posvećenost, predanost i namjeru da se predano radi u narednom periodu kako bi broj radnika bio veći. To će se sigurno desiti veoma brzo - zaključila je Cvijanović.

      Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Drago mi je što vidim posvećenost i predanost, kao i namjeru da broj radnika u ovoj firmi u narednom periodu bude još veći. Posjeta uspješnoj dubičkoj firmi Agroflora.

Objava koju deli Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) dana 20. Okt 2020. u 5:52 PDT

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da kompanija Agroflora uspješno posluje u Kozarskoj Dubici, zapošljava više od stotinu radnika i svoje proizvode izvozi širom svijeta.

- Raduje me informacija da je Agroflora u pregovorima sa kompanijom Cepter u vezi kupovine nekadašnje Drvne industrije Kozara u Kozarskoj Dubici, čime će se otvoriti nova radna mjesta i zaposliti više od 45 radnika - rekao je Reljić.

On je naglasio da je ovo preduzeće opština Kozarska Dubica pomagala u skladu sa svojim mogućnostima, te će u iznosu od 1.000 KM podržati nova zapošljavanja u Agroflori.

- Moramo se oslanjati na domaće privrednike, domaće resurse i ljude koji poznaju naše propise i tržište. To je svakako budućnost razvoja Republike Srpske, pa i Kozarske Dubice naglasio je Reljić.

Foto: RTRS

Vlasnik preduzeća Agroflora Zoran Subotić izjavio je da ovo preduzeće, koje zapošljava 105 radnika, uvijek ima podršku rukovodstva Srpske.

Subotić je naglasio da preduzeće izvozi 80 odsto svoje proizvodnje.

- Većih problema u poslovanju nema, ali smo razgovarali o našem poslovanju i planovima - rekao je Subotić.

On je naveo da pandemija virusa korona nije bitno uticala na poslovanje tog preduzeća, te da nije smanjena proizvodnja.

- Poslujemo pozitivno, a mali zastoj smo imali u martu, više zato što smo se plašili kako će se stanje odvijati dalje - rekao je Subotić i dodao da je Agroflora u zavšnoj fazi razgovora sa kompanijom Cepter od koje želi da kupi preduzeće Kozara drvo.

Kompanija Agroflora u Kozarskoj Dubici posluje od 1996. godine, a osnovna djelatnost ove firme je finalizacija u primarnoj preradi drveta.

Povezane vijesti:

Cvijanović: Realizovani brojni projekti za bolje uslove života građana