latinica  ћирилица
20/10/2020 |  16:00 ⇒ 20:07 | Autor: SRNA

Slijedi smjena kadra DNS-a iz odbora koji koaliraju sa opozicijom

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je da će u narednom periodu sa republičkih pozicija biti smjenjivan kadar DNS-a koji dolaze sa područja na kojima su opštinski odbori te stranke potpisali sporazume o zajedničkom nastupu sa opozicionim partijama na predstojećim lokalnim izborima.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je rekao da o tome svjedoči aktuelna smjena kadra DNS-a Marka Kubatlije koji dolazi sa Pala, jer paljanski opštinski odbor te stranke nije ispoštovao ranije dogovore sa SNSD-om i nedavno je potpisao koalicioni sporazum sa SDS-om i PDP-om kada je riječ o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

- To je naš odgovor na taj sporazum i ovdje nije riječ o nečem ličnom protiv DNS-a. Svi sljedeći kadrovi DNS-a koji budu potpisali takve sporazume, a nalaze se na nekim republičkim pozicijama biće smijenjeni ukoliko dolaze iz lokalne zajednice gdje je donesena takva odluka - naglasio je Višković.

Kada je riječ o smjeni drugog kadra DNS-a, Višković, koji je i premijer Republike Srpske, rekao je da treba sačekati odluke Vlade Srpske.

- Ne treba žuriti i ništa prejudicirati. Ne vidim da je ovo neki veliki problem i mislim da se o tome u javnosti daje previše značaja. Naime, većina u parlamentu Srpske bila je 57 poslanika. I kad svih sedam poslanika DNS-a ne bi bilo u skupštinskoj većini, to je ponovo većina od 50 poslanika - dodao je Višković.

Kada je riječ o mogućoj smjeni ministarke DNS-a u Vladi, Višković je rekao je da Senka Јujić, koja vodi resor lokalne uprave i samouprave, radi svoj posao sve dok je na toj poziciji.

- Do kada će to biti, ne zavisi od mene, već od mnogih dešavanja, odnosno opštinskog odbora DNS-a iz kojeg dolazi - rekao je Višković.