latinica  ћирилица
20/10/2020 |  16:15 ⇒ 20:19 | Autor: SRNA

Počela gradnja prvog javnog vrtića u Kuljanima (FOTO/VIDEO)

U banjalučkom naselju Kuljani danas je zvanično počela izgradnja prvog javnog vrtića, u okviru zajedničkog projekta grada i UNDP-a.
Kuljani: Počela gradnja prvog vrtića (foto:gradbanjaluka) -
Kuljani: Počela gradnja prvog vrtića (foto:gradbanjaluka)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je ozvaničio početak radova sa predstavnicima UNDP-a, rekao je da će u novom vrtiću biti obezbijeđena mjesta za 90 djece, što je u okviru velikog plana da do kraja godine bude obezbijeđeno ukupno 650 novih mjesta u vrtićima.

- Cilj je da u nekom periodu od pet do 10 godina, znači za dva mandata, u Banjaluci ispraznimo liste čekanja na smještaj u vrtić izgradnjom novih i proširenjem postojećih objekata - naglasio je Radojičić, dodajući da su neki radovi pri kraju, a neki u pripremi.

Prema ugovoru sa izvođačem, vrtić u naselju Kuljani trebalo da bude završen za 100 radnih dana.

- Radove, vrijedne 470.000 KM, sufinansira grad Banjaluka i UNDP sredstvima švedske Vlade - naveo je Radojičić.

Prema njegovim riječima, novi vrtić biće smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja raspolaže prostorom od 465 metara kvadratnih, a koji će biti u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni.

- Očekujemo u naredne dvije do tri sedmice stavljanje u funkciju još tri nova vrtića, i to prvog javnog vrtića na Petrićevcu, novi dio Kolibrija u Lazarevu i dograđenog dijela Јeževe kućice - naveo je Radojičić.

On je najavio da bi u narednih mjesec dana trebalo da počne i gradnja vrtića u Vrbanji.