latinica  ћирилица
20/10/2020 |  16:20 ⇒ 20:07 | Autor: SRNA

Višković: Dugovi zdravstvenih ustanova ne ugrožavaju njihov rad

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da dugovanja zdravstvenih ustanova prema Poreskoj upravi ne ugrožavaju njihov rad i funkcionisanje, poručujući da će taj problem biti riješen u narednom periodu.
Poreska uprava Republike Srpske - Foto: RTRS
Poreska uprava Republike SrpskeFoto: RTRS

- Taj dug ne ugrožava funkcionisanje zdravstvenih ustanova, niti će. Dugovanja ovih ustanova biće riješena i to bi do sada i bilo tako da nije bilo pojave virusa korona - rekao je Višković novinarima u Čelincu.

On je istakao da malo koja ekonomska velesila u Evropi i svijetu može da, poput Srpske, svim građanima bez obzira na radno pravni status obezbijedi besplatno liječenje, pa makar i od virusa korona.

Višković je naglasio da Srpska na tom planu svjesno ulazi u neke stvari kao što su dugovanja zdravstvenih ustanova kako bi građanima omogućila liječenje.

- Mi u Srpskoj imamo snage da svima pružimo zdravstvenu uslugu, imali oni ili ne zdravstveno osiguranje. A to se, onda, reflektuje na određene dugove i potraživanja. Dakle, svjesno idemo u neke stvari - rekao je Višković.