latinica  ћирилица
20/10/2020 |  19:03 ⇒ 21:05 | Autor: RTS

Vučić: Dačić na čelu Skupštine, u Vladi SNS, SPS i SPAS (VIDEO)

Lider Srpske napredne stranke i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će nova vlada Srbije biti ograničenog trajanja i da će predsjednički i novi parlamentarni izbori biti održani najkasnije 3. aprila 2022. godine.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Ivica Dačić biće novi predsjednik Skupštine Srbije, rekao je Vučić. Novu Vladu SNS će formirati sa SPS-om i SPAS-om Aleksandra Šapića, koji će imati jedno ministarstvo. Sastav Vlade biće poznat narednih dana, a mandatarka će ekspoze predstaviti vjerovatno u srijedu ujutru, navodi Vučić.

Vučić je na konferenciji za medije, nakon sjednice Predsjedništva SNS-a, rekao da će novu Vladu SNS formirti sa Socijalističkom partijom Srbije i SPAS-om Aleksandra Šapića, koji će imati jedno ministarstvo.

Rekao je da će Vlada biti ograničenog trajanja, što znači da će, kaže, parlamentarni izbori biti održani zajedno sa predsjedničkim i to najkasnije 3. aprila 2022. godine.

Vlada će imati šest prioriteta: borba protiv virusa korona, očuvanje interesa u vezi sa Kosovom i Metohijom, borba protiv mafije, očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Republike Srbije, ubrzane reforme i nastavak ekonomskog osnaživanja.