latinica  ћирилица
20/10/2020 |  19:23 ⇒ 21/10/2020 | 14:42 | Autor: RTRS

Cvijanović: Podrška privredi i očuvanju radnih mjesta (VIDEO)

U opštinu Kozarska Dubica, za realizaciju brojnih projekata, Vlada Srpske proteklih godina uložila je preko 14 miliona KM, rečeno je danas prilikom posjete predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović ovoj lokalnoj zajednici. Više radnih mjesta i razvoj infrastrukture za bolji život građana, ciljevi su za budućnost, poručila je predsjednica Srpske.
Cvijanović sa predstavnicima vlasti K.Dubice - Foto: RTRS
Cvijanović sa predstavnicima vlasti K.DubiceFoto: RTRS

Posljednjih godina, dubički Dom zdravlja, brojnim investicijama koje su realizovane sredstvima Vlade Srpske, u potpunosti je obnovljen. Ulaganja su nastavljena sredstvima Vlade Srbije u visini 150 hiljada evra.

- Od tih sredstava planirana je adaptacija ginekologije, higijensko-epidemiološke službe, zatim zamjena stolarije na fizijatriji, nova kotlovnica, ograda dužinom Ulice Mladena Stojanovića, i zamjenu dva krova - rekao je Vlado Karagić, direktor Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici. 

Cvijanović je izjavila da je danas došla da bi dala podršku lokalnim vlastima da kroz saradnju sa republičkim institucijama nastave da razvijaju svoj kraj.

- Moramo da ulažemo u sve ono što je neophodno za bolji život građana, ali isto tako vodeći računa kakve su potrebe ne samo lokalne zajednice, nego kakave su potrebe cijele Srpske - istakla je predsjednica.

Rekonstrukcija zgrada opštine, suda, te Pošta Srpske u Kozarskoj Dubici, samo su neki od projekata u koje je uloženo preko milion maraka u posljednje dvije godine.

- Trenutno je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže odnosno faze 3 prema naselju Knežica, završeni su mnogi projekti po pitanju vodovodne zaštite na području Republike Srpske gdje je uloženo preko 12 miliona maraka. To se, prije svega, odnosi na zidove zaštitnih nasipa - rekao je načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić.

Predsjednica Srpske posjetila je preduzeće Agroflora u ovoj opštini, koje se bavi preradom drveta, izvozno su orijentisani, zapošljavaju 110 radnika i proširuju proizvodnju. Cvijanović je izjavila da je, tokom pandemije, vlast brojnim mjerama uspjela da sačuva radna mjesta, a cilj je omogućiti i otvaranje novih.

- Mnogo stvari pokazuju da naša privreda može da opstane, jer imamo dobru saradnju sa našim privrednicima koji žele da rade i koji su posvećeni poslu i rade to na adekvatan način. Sigurna sam da će naši privrednici imati podršku institucija u narednom periodu - dodala je Cvijanović.

Predsjednica Srpske danas je održala sastanak i s privrednicima u opštini Kostajnica.

Cvijanović sa privrednicima u Kostajnici