latinica  ћирилица
20/10/2020 |  19:43 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Vidović: Budžet likvidan, zahvalnost privrednicima (VIDEO)

Srpska će ući u novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom ako uslovi budu prihvatljivi, izjavila je ministarka finansija Zora Vidović, te dodala da će pregovori o aranžmanu početi tek nakon izbora. U Istočnom Novom Sarajevu Vidovićeva je razgovarala sa načelnikom Ljubišom Ćosićem o aktuelnim projektima i budućim aktivnostima razvojnog karaktera.
Zora Vidović - Foto: SRNA
Zora VidovićFoto: SRNA

Budžet Republike Srpske je likvidan i nećemo prihvatiti novi aranžman MMF-a ako uslovi budu nepovoljni, izjavila je ministarka Finasija Zora Vidović priliko posjete Istočnom Novom Sarjevu.

- Nadam se da će MMF razumjeti stanje privrede u svijetu pa i u maloj Republici Srpskoj i da ti uslovi neće biti strogi kao što imamo naznake da bi mogli biti. Do sad smo isplatili privredi i zdravstvu preko 220 miliona maraka i u narednom periodu ćemo obezbijediti da budžet bude stabilan - naglasila je ministarka Vidović.

Ona se zahvalila privrednicima koji su u vrijeme pandemije održali djelatnost ne otpuštajući radnike. Nakon razgovora sa načelnikom opštine I. Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem, Vidovićeva je najavila pomoć Vlade ovoj lokalnoj zajednici i u narednom periodu.

- Zaista mislim da će Istočno Sarajevo postati najljepši grad u Republici Srpskoj, prema ovom što je do sada urađeno, te prema onim planovima koji u narednom periodu trebaju da se realizuju", rekla je Vidovićeva.

Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, naglasio je da je Vlada Republike Srpske odobrila 500.000 KM za sufinansiranje "Lota tri" - izgradnja pozorišta, konkretno za nabavku audio, video i druge opreme, koja je potrebna za njegovo opremanje.

- Ono što nam je ministar najavila, da u zavisnosti od konsolidacije budžeta i stanja u njemu, i u budućnosti možemo da računamo na pomoć, kako za ovaj projekat, tako i za unutrašnje uređenje sportske dvorane. Razgovarali smo o podršci bolnici "Srbija" odnosno sredstvima Vlade za penzionisanje jednog broja ljudi koji su stekli uslove i trebaju im se uplatiti sredstva da bi otišli u penziju - naglasio je Ćosić.

Sredstvima Vlade Republike Srpske samo na području ove lokalne zajednice grade se zgrade studentskog doma, rektorata i muzičke akademije.