latinica  ћирилица
21/10/2020 |  07:50 ⇒ 20:24 | Autor: SRNA

"Dučićeve večeri poezije"

U Trebinju će biti održana tradicionalna manifestacija kulture "Dučićeve večeri poezije", u čast velikog srpskog pjesnika Јovana Dučića, a pod pokroviteljstvom grada i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.
Dučićeve večeri poezije, arhiv - Foto: SRNA
Dučićeve večeri poezije, arhivFoto: SRNA

Iz Gradske uprave Trebinje je najavljeno da će jednodnevni program manifestacije, u skladu se epidemiološkim preporukama zbog epidemije virusa korona, biti održan na 20 godina prenošenja pjesnikovih zemnih ostataka iz SAD u rodni grad.

Program obilježavanja "Dučićevih večeri poezije" počeće u 10.00 časova, kada će delegacija grada Trebinja položiti cvijeće na grobno mjesto Јovana Dučića u Hercegovačkoj Gračanici.

U 10.30 časova delegacija grada Trebinja položiće cvijeće na spomenik Јovanu Dučiću i Petru Petroviću Njegošu u Gradskom parku.

U Muzeju Hercegovine od 17.30 biće prikazana izložba "Srpske pravoslavne crkve u BiH od 1850. do 1912. godine" iz Fonda Pedagoškog muzeja Beograda, autora Aleksandre Milovanović.

U Narodnoj biblioteci u Trebinju u 18.30 časova biće otvorena izložba pod nazivom "Iz biblioteke Јovana Dučića" i prikazan kratki film "Legat Јovana Dučića", u produkciji ove ustanove kulture.

Centralni program manifestacije svečana akademija pod nazivom "Dvadeset godina poslije" na programu je od 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra.