latinica  ћирилица
21/10/2020 |  13:27 ⇒ 13:28 | Autor: SRNA

Teslić: Šeranić pohvalio dobru organizaciju u okolnostima epidemije

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da je zadovoljan načinom na koji se teslićki Dom zdravlja organizovao i reagovao u okolnostima epidemije virusa korona.
Šeranić u Tesliću - Foto: RTRS
Šeranić u TeslićuFoto: RTRS

Šeranić je, nakon sastanka sa rukovodstvom Doma zdravlja "Sveti Sava" u Tesliću, rekao da je razgovarano o projektima koji bi trebalo da unaprijede rad ove zdravstvene ustanove.

- Tu prije svega mislim na infrastrukturnu reorganizaciju Hitne medicinske pomoći, kao i na nabavku RTG aparata - rekao je Šeranić novinarima.

On se zahvalio privatnom donatoru iz Njemačke Davoru Petroviću čijim sredstvima je rekonstruisana Služba pedijatrije.

Šeranić je rekao da je na sastanku razgovarano i o određenim preventivnim aktivnostima koje Dom zdravlja zajedno sa Zdravstveno turističkim centrom "Banja Vrućica" može da organizuje, izdvojivši mamografske i kardiovaskularne preglede, kao i aktivnosti s ciljem smanjenja i prevencije masovnih nezaraznih oboljenja.

- Sprega republičke i lokalne vlast je vrlo važna i na tome potenciramo kako bi zajedničkim projektima unaprijedili život građana - rekao je Šeranić.

Direktor teslićkog Doma zdravlja Srđan Danilović kaže da je ministra Šeranića upoznao o radu i poslovanju ove ustanove, epidemiološkoj situaciji i pozitivnom poslovanju tokom devet mjeseci ove godine.

Direktor "Banje Vrućica" Dragan Bogdanić kaže da je ovaj centar aktivno uključen na suzbijanju širenja pandemije virusa korona i najavio da će Domu zdravlja obezbijediti inhalatore, sterilizatore i drugu nedostajeću opremu.

On je naveo da "Banja Vrućica" sa svojim resursima i sa timovima Doma zdavlja učestvuje i na prevenciji drugih masovnih nezaraznih oboljenja, organizujući, između ostalog, preventivne ultrazvučne preglede žena na karcinom dojke.