latinica  ћирилица
21/10/2020 |  13:41 ⇒ 14:24 | Autor: SRNA

Bijeljina: Uhapšena lica zbog pokušaja paljenja benzinske pumpe

Lice čiji su inicijali A.A. i maloljetnik iz Bijeljine uhapšeni su nakon što su u Ljeljenči pretukli ugostitelja i potom prijetili da će da zapale benzinsku pumpu u ovom naselju, saošteno je iz Policijske uprave Bijeljina.
Policija Srpske (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija) -
Policija Srpske (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija)

Alkotestiranjem je utvrđeno je da je A.A. imao 1,74 promila alkohola u organizmu, dok je kod maloljetnika utvrđena koncentracija od 1,26 promila.

U saopštenju se navodi da je protiv maloljetnika postupano u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Vlasnik ugostiteljskog objekta u Ljeljenči prijavio je policiji 20. oktobra u 19.30 časova da ga je u objektu fizički napao nepoznati muškarac, te da su mu on i još jedan muškarac oštetili inventar u objektu.

Izlaskom na lice mjesta patrola policije je potvrdila navode prijave, povrijeđeni je upućen na medicinski pregled, a dežurni ljekar nije se izjasnio o stepenu povreda.

Ubrzo nakon toga policiji je prijavljeno da su na benzinskoj pumpi u Ljeljenči dva muškarca uzela crijevo od plina, koji su počeli da ispuštaju, uz prijetnje da će zapaliti pumpu, a savladali su ih radnici pumpe i zadržali do dolaska policije.

Iz policije navode da su oni oštetili inventar, prijetili i fizički napali radnike pumpe.

Protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog počinjenih krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti, ugrožavanje sigurnosti, tjelesna povreda i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.