latinica  ћирилица
21/10/2020 |  14:59 ⇒ 19:36 | Autor: SRNA

Cvijanović: Saradnjom sa republičkim vlastima do boljih uslova za život (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da opština Kneževo dobro sarađuje sa republičkim vlastima, s ciljem obezbjeđivanja boljih uslova za život stanovnika, ali i unapređenja privrede.
Sastanak sa rukovodstom opštine Kneževo - Foto: RTRS
Sastanak sa rukovodstom opštine KneževoFoto: RTRS

- Podržavam aktivnosti lokalne uprave i tako će biti i u narednom periodu. Ovdje su realizovani značajni projekti, imamo sada savremeni Dom zdravlja, Centar za socijalni rad i zgradu Policijske stanice - rekla je Cvijanović nakon sastanka sa načelnikom opštine Kneževo Goranom Borojevićem.

Cvijanović je naglasila da će Kabinet predsjednice Republike Srpske pomoći i rekonstrukciju vrtića.

- Zadovoljstvo je što je potrebno povećati kapacitete vrtića, a sredstvima iz Kabineta predsjednice Republike biće pomognuta njegova rekonstrukcija - dodala je Cvijanović.

Ona je rekla da su u Kneževu otvoreni i različiti pogodni, odnosno obezbijeđena radna mjesta, što je izuzetno značajno.

- Podržavam i lokalne privrednike, jer su važni za unapređenje života. Takođe podržavam i inicijativu lokalnih vlasti za otvaranje radnih mjesta, a značajno je što ova vlast podržava investitore da dobiju adekvatne lokacije. Optimista sam kada je riječ o daljem razvoju Kneževa - istakla je Cvijanović.

Cvijanović je u Kneževu razgovarala i sa članovima Planinarskog društva "Vilenska vrela", koje ima više od 60 članova.

 Cvijanović u Kneževu (Foto: RTRS)

- Zadovoljstvo je što sam razgovarala sa mladima koji su članovi ovog društva. Јoš veće je zadovoljstvo što ću iz budžeta Kabineta predsjednice Republike da pomognem dio tog projekta koji se odnosi na mapiranje staza, a nakon toga i ostale faze koje će biti realizovane u narednom periodu, takođe uz podršku i načelnika i ove lokalne zajednice - rekla je Cvijanović.

Ona je ocijenila da opština Kneževo ide putem razvoja.

- Dogovorila sam sa načelnikom opštine da nakon izbora ponovo razgovaramo o važnim projektima, kako bi njihovu realizaciju planirala Vlada Republike Srpske, Kabinet predsjednice Srpske, ali i radi podrške Srbije - navela je Cvijanović.

Borojević je zahvalio predsjednici i institucijama Republike Srpske za pomoć opštini Kneževo.

- Posjeta predsjednice Republike Srpske za nas je znak da imamo podršku u realizaciji značajnih projekata i za sve ono što smo do sada uradili. U narednom periodu nastavićemo kvalitetnu saradnju sa institucijama Srpske - rekao je Borojević.

On je ocijenio da je od izuzetnog značaja što će iz Kabineta predsjednice biti obezbijeđena sredstva za rekonstrukciju vrtića.

Sekretarka Planinarskog društva "Vilenska vrela" Dijana Milisavić zahvalila je predsjednici i institucijama Srpske jer će podržati realizaciju projekta "Uredimo Omar".

- Cilj nam je da izgradimo nekoliko sportsko-rekreativnih zona. Imaćemo stazu za biciklizam, zatim poligon za djecu i šetalište. Ovo područje je karakteristično jer je prekriveno četinarskom šumom - rekla je Milisavićeva.

      Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

U razgovoru sa mladim planinarima iz Kneževa dogovorili smo da projekat "Uredimo Omar" bude podržan iz budžeta predsjednika Republike Srpske. Vazdušna banja Kneževo dobiće novo šetalište "Omar" sa poligonom za djecu i biciklističkom stazom. Ovaj prirodni dragulj biće novo mjesto okupljanja, kako za mještane Kneževa, tako i za stanovnike okolnih opština i gradova.

Objava koju deli Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) dana 21. Okt 2020. u 5:31 PDT

Povezane vijesti:

Cvijanović posjetila Dom zdravlja Kneževo; Za obnovu obezbijeđeno 700.000 KM