latinica  ћирилица
21/10/2020 |  15:51 ⇒ 16:24 | Autor: SRNA

Cilj nije kažnjavanje, već poštovanje mjera

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić poručio je da uvođenje novih epidemioloških mjera nema za cilj da se neko kazni, već da se mjere poštuju.
Alen Šeranić - Foto: SRNA
Alen ŠeranićFoto: SRNA

- Što se tiče epidemiološke situacije, i danas je visok broj, trocifreni, 268 zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj. Banjaluka prednjači sa 121 zaraženim i upravo je banjalučki krizni štab danas zasjedao i donio određene mjere - izjavio je Šeranić u Stanarima.

On je podsjetio da je na osnovu podataka Instituta za javno zdravstvo o izvorima zaraze, Republički krizni štab juče donio i određene mjere, s obzirom da je ocijenjeno da različite vrste privatnih okupljanja predstavljaju najveći rizik od širenja zaraze, kao i posjete objektima gdje se izvodi muzika uživo.

Šeranić kaže da se obaveznom nošenju maski na otvorenom pristupilo nakon što je to bila preporuka u prethodna četiri mjeseca.

- S obzirom na pogoršanje situacije, jednostavno ne možemo više staviti teret na pojedinca i očekivati da će svakako da ispuni sve one zahtjeve koji su stavljeni pred njega - izjavio je Šeranić i naveo da je maska najjeftinija i najbolja zaštita.