latinica  ћирилица
21/10/2020 |  16:26 ⇒ 19:54 | Autor: SRNA

Šeranić u Stanarima: Dobra sinergija lokalne i republičke vlasti

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da opština Stanari predstavlja kompaktnu cjelinu i izrazio nadu da će biti nastavljena dobra sinergija lokalne i republičke vlasti.
Šeranić - posjeta opštini Stanari - Foto: SRNA
Šeranić - posjeta opštini StanariFoto: SRNA

Šeranić je, nakon posjete ovoj opštini, rekao da je sa rukovodstvom Opštinske uprave i Doma zdravlja razgovarao o preventivnim aktivnostima na sprečavanju masovnih nezaraznih bolesti, prelasku Doma zdravlja na trezorsko poslovanje, te učešću opštine i ove zdravstvene ustanove u nabavci vakcina za sezonski grip.

- Do sada su na trezorsko poslovanje prešla tri doma zdravlja. Čelinac koji je išao u prvoj godini, zatim Derventa i Bratunac u drugoj godini - naveo je Šeranić i dodao da su u ovoj godini u najavi domovi zdravlja Milići, Prnjavor i Stanari.

On je istakao da je sa rukovodstvom Centra za socijalni rad u Stanarima bilo riječi o unapređenju stručnih kapaciteta, kao i učešću u programima i projektima koje resorno ministarstvo realizuje sa Unicefom.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić rekao je da je ova lokalna zajednica podigla na visok nivo primarnu zdravstvenu zaštitu.

On je naveo da je ministra upoznao o potrebi da se u vrijeme epidemije virusa korona zdravstvene usluge pružaju dolaskom neposredno građanima.

Direktor Doma zdravlja Nedeljko Đekić rekao je da ova ustanova posluje stabilno i da očekuje da već iduće godine počnu sa trezorskim poslovanjem.

On je istakao da u budućem planu rada razmatraju kako da ljekar ide neposredno pacijentu i naveo aktivnosti koje ova zdravstvena ustanova preduzima na prevenciji pojave masovnih nezaraznih bolesti.

Direktor Centra za socijalni rad Aleksandar Ignjić rekao je da je realizacija mnogobrojnih planova osujećena virusom korona i najavio aktivnosti na realizaciji nekih od njih uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.