latinica  ћирилица
21/10/2020 |  17:03 ⇒ 21:56 | Autor: RTRS

Cvijanović: Dobra saradnja opštine Kneževo i republičkih vlasti (FOTO/VIDEO)

Realizacija značajnih infrastrukturnih projekata, obezbjeđivanje boljih uslova za život, unapređenje privrede je rezultat dobre saradnje opštine Kneževo i republičkih vlasti, kaže predsjednica Srpske Željka Cvijanović, koja je posjetila ovu lokalnu zajednicu.
Sastanak sa rukovodstom opštine Kneževo - Foto: RTRS
Sastanak sa rukovodstom opštine KneževoFoto: RTRS

Na sastanku sa lokalnom upravom zaključeno je da Kneževo ide putem razvoja, i da će tako biti i ubuduće.

Rekonstrukcija Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Policijske stanice, samo su neki od infrastrukturnih projekata u Kneževu čiju su realizaciju pomogle Vlade Srpske i Srbije.

Cvijanović u Kneževu (foto: RTRS)

U rezultate dobre saradnje uprave ove lokalne zajednice i republičkih vlasti uvjerila se i predsjednica Srpske.

I današnja posjeta je znak da opština ima podršku da nastavi razvojnim putem, kaže načelnik Goran Borojević.

- Posjeta predsjednice Republike Srpske za nas je znak da imamo podršku u realizaciji značajnih projekata i za sve ono što smo do sada uradili. U narednom periodu nastavićemo kvalitetnu saradnju sa institucijama Srpske - rekao je Borojević.

Cvijanović u Kneževu (foto: RTRS)

Kabinet predsjednice Srpske pomoći će i rekonstrukciju vrtića. Zadovoljstvo je, kaže Cvijanović, kad ima potrebe za povećanjem kapaciteta predškolskih ustanova.

Predsjednica Cvijanović obećala je finansijsku pomoć i projektu "Uredimo Omar" koji su kandidovali mladi iz Planinarskog društva "Vilenska vrela".

- Cilj nam je da izgradimo nekoliko sportsko-rekreativnih zona. Imaćemo stazu za biciklizam, zatim poligon za djecu i šetalište. Ovo područje je karakteristično jer je prekriveno četinarskom šumom - rekla je sekretarka Planinarskog društva "Vilenska vrela" Dijana Milisavić.

Cvijanović sa planinarima (foto: RTRS)

Veoma je važna i podrška lokalnim privrednicima za unapređenje života, smatra predsjednica Cvijanović.

Cvijanović u Kneževu (foto: RTRS)

Cvijanović je pohvalila inicijativu lokalne vlasti za otvaranje radnih mjesta i privlačenje investitora dodjelom adekvatnih lokacija za poslovanje.

      View this post on Instagram

U razgovoru sa mladim planinarima iz Kneževa dogovorili smo da projekat "Uredimo Omar" bude podržan iz budžeta predsjednika Republike Srpske. Vazdušna banja Kneževo dobiće novo šetalište "Omar" sa poligonom za djecu i biciklističkom stazom. Ovaj prirodni dragulj biće novo mjesto okupljanja, kako za mještane Kneževa, tako i za stanovnike okolnih opština i gradova.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Oct 21, 2020 at 5:31am PDT