latinica  ћирилица
21/10/2020 |  21:48 ⇒ 21:49 | Autor: RTS

Partizan u osmini finala Kupa Srbije

Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su sa 2:0 savladali ekipu Bačke.
FK Partizan (foto:Marko Jovanović) -
FK Partizan (foto:Marko Jovanović)

Golove za crno-bijele postigli su Pavlović i Asano, a debitovao je Bajebek.

Partizan je do osmine finala Kupa Srbije stigao ne previše atraktivnom i kvalitetnom, ali rutinskom igrom - Bačka je savladana 2:0.

Trebalo je crno-bijelima vremena i volje da odigraju meč protiv Bačke, poslije velikog pražnjenja u nedjeljnom derbiju, ali su izabranici Aleksandra Stanojevića smogli snage da odigraju dovoljno profesionalno i savladaju nezgodnog rivala.

Veliki udio u pobjedi Partizana igra činjenica da su crno-bijeli rano poveli - već u sedmom minutu utakmice prelihep pogodak postigao je Lazar Pavlović.

Do kraja prvog dijela viđena je loša igru na obje strane, malo prilika pred golovima Stevanovića i Milojevića, ali se to u dobroj mjeri izmijenilo u nastavku.

Gosti iz Bačke Palanke najozbiljnije su zaprijetili već na samom startu drugog dijela. Pisačić je zatresao prečku Partizanovog gola, a kao da je to bio signal crno-bijelima da ofanzivnije krenu ka Milojević.

Imali su crno-bijeli nekoliko poluprilika, da bi do pogotka stigli u 75. minutu, poslije velike greške golmana gostiju. Asano se dobro snašao, rutinski zatresao mrežu i donekle se iskupio za nekoliko loših poteza tokom meča.

U ekipi Partizana prvi meč odigrao je i Francuz Žan-Kristof Bajebek, ali nije previše pokazao, odnosno dobro se vidjelo da je daleko od forme neophodne za najveće napore koje zahtijeva profesionalni fudbal.

Treba istaći i je novu povredu doživio Lazar Marković, koji je već u petom minutu morao da ustupi svoje mjesto na terenu Denisu Stojkoviću, koji je nešto kasnije i sam zamijenjen.