latinica  ћирилица
22/10/2020 |  12:58 ⇒ 14:26 | Autor: SRNA

Vlada Srpske: Donesena Uredba o nosiocu poslova elektronske sertifikacije

Vlada Republike Srpske donijela je na današnjoj sjednici Uredbu o nosiocu poslova elektronske sertifikacije u organima uprave i za organe uprave, kojom se uređuju nosilac, sadržaj i djelokrug poslova elektronske sertifikacije u organima uprave i za organe uprave.
Vlada Republike Srpske (foto: vladars.net) -
Vlada Republike Srpske (foto: vladars.net)

Novu uredbu bilo je potrebno donijeti jer je Agencija za informaciono društvo Republike Srpske, koja je bila nosilac poslova elektronske sertifikacije, prestala da postoji, a sve poslove i nadležnost Agencije preuzelo je Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću Srpske.

Sertifikovano tijelo Ministarstva će u skladu sa uredbom izdavati sertifikate organima uprave, pravnim i fizičkim licima.

Na sjednici je donesena i odluka kojom se Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske daje saglasnost da, u skladu sa planom rada i finansijskim planom Fonda, u ovoj godini finansijski podrži projekte u ukupnom iznosu od 790.000 KM koja ispunjavaju uslove pravilnika o načinu i kriterijumima za dodjelu finansijskih sredstava.

Vlada Srpske dala je saglasnost Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske na Plan utroška sredstava od 1. jula do 30. septembra ove godine u ukupnom iznosu od 72.875 KM.

Navedena sredstva raspoređuju se tako što je Savezu distrofičara Republike Srpske iz Banjaluke namijenjeno 4.500 KM, Savezu gluvih i nagluvih Srpske iz Banjaluke 7.500 KM, Savezu slijepih Republike Srpske iz Banjaluke 8.125 KM, Savezu paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida Republike Srpske iz Banjaluke 8.125 KM.

Savezu udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske iz Banjaluke namijenjeno je 8.125 KM, Savezu društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske iz Trebinja 6.500 KM, Savezu za rijetke bolesti Banjaluka 7.500 KM, Udruženju za pomoć licima sa autizmom "Djeca svjetlost" Banjaluka 7.500 KM i Organizaciji amputiraca UDAS Republike Srpske 15.000 KM.