latinica  ћирилица
22/10/2020 |  13:19 ⇒ 13:22 | Autor: SRNA

Objavljen Nacrt pravilnika o izgradnji kuća za mlade u ruralnim sredinama

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske objavilo je Nacrt pravilnika o realizaciji projekta "Izgradnja stambenih jedinica za mlade bračne parove i samohrane roditelje u ruralnim sredinama u Srpskoj" i pozvalo zainteresovane da učestvuju u njegovom razmatranju.
Ministarstvo porodice, omladine i sporta (foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo porodice, omladine i sporta (foto: ilustracija)Foto: RTRS

Iz resornog Ministarstva je saopšteno da u roku od osam dana od objavljivanja na internet stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta zainteresovani mogu da dostave prijedloge i sugestije na adresu d.jovovic@mpos.vladars.net.

- Nakon što sugestije budu razmotrene i uvrštene u pravilnik, koji potom bude objavljen u Službenom glasniku Srpske, biće raspisan konkurs za izgradnju stambenih jedinica za mlade bračne parove i samohrane roditelje u ruralnim sredinama u Srpskoj - pojašnjava se u saopštenju.

U prvoj fazi kuće će biti izgrađene u ruralnim sredinama u nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama, a prednost će imati parovi ili samohrani roditelji koji imaju parcelu u svom vlasništvu, kako bi projekat brže i lakše mogao biti realizovan.

Projektom će biti obuhvaćeni mladi bračni parovi do 35 godina i samohrani roditelji koji imaju maloljetno dijete.