latinica  ћирилица
22/10/2020 |  13:19 ⇒ 14:59 | Autor: B92

Đoković: Postoji žal, igram najbolji tenis u životu (VIDEO)

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, obratio se medijima u Teniskom centru "Novak" na Dorćolu.

Đoković se nalazi u Beogradu i tradicionalno organizuje druženje sa medijima.

Najbolji teniser svijeta nedavno je poražen u finalu Rolan Garosa i u prestonici Srbije se sprema za nastavak takmičarske godine.

Đoković je već saopštio da neće igrati na Mastersu u Parizu već će se takmičiti u Beču i Londonu.

- Јoš ne znam kada ću ići u Australiju, zbog porodice, svih tih ograničenja... Nadam se da će skratiti period karantina, ako to ne bude slučaj, moraćemo ranije da idemo. Australijan open je u planu, a za ATP Kup još ne znam - rekao je Đoković na početku konferencije.

- Postoji žal što nisam uzeo US Open ili Rolan Garos. Mislim da sam bio u odličnoj formi na oba. Na Rolan Garosu u finalu nisam bio na nivou, imao sam boljeg protivnika, a i nisam igrao dobro - dodao je.

- Na USO se desila ta nesrećna situacija za mene. Ako ne računamo USO, imam samo jedan poraz u godini. Igram tenis života trenutno. Ova sezona može da se poredi sa 2011. i 2015. godinom - istakao je Đoković.

Rekao je da ima u planu da igra Beč. Pariz preskače, pa ide u London.

Kada je o Udruženju riječ, naveo je da su htjeli su da ih sasijeku u korenu, pogotovo u Americi.

- Između turnira Vasek Pospišil i ja radimo na postavljanju sistema, strukture. Postoji dosta otpora, dosta ljudi je pokušalo da nas obeshrabri, sasiječe u korenu. Posebno u Americi. To je ideja koja postoji više od 20 god. Goran mi je trener. I oni su pije 20 god imali tu ideju. Ali je 4,5 pokušaja propalo - istakao j prvi reket svijeta.

- Prije nego što smo zvanično osnovali asocijaciju, pričao sam sa Federerom i Nadalom. Nisu željeli da se pridruže. Јa poštujem to, živimo u demokratskom društvu. Da li bih volio da su sa nama? Da - naglasio je Đoković.