latinica  ћирилица
22/10/2020 |  14:42 ⇒ 14:43 | Autor: SRNA

Zadužena ministarstva za sprovođenje zaključaka Predsjedništva BiH

Savjet ministara danas je, razmatrajući zaključke Predsjedništva BiH, zadužio Ministarstvo civilnih poslova za koordinaciju epidemiološkim mjerama u BiH i dinamizovanje saradnje sa međunarodnim organizacijama kada je riječ o sprovođenju aktivnosti u vezi sa borbom protiv pandemije virusa korona.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Istovremeno, Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara zaduženo je da pojača aktivnosti Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spasavanje i obezbijedi njegovo djelovanje u skladu sa Okvirnim zakonom o zaštiti i spasavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u BiH.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Ministarstvo spoljnih poslova, u saradnji sa kabinetom predsjedavajućeg Savjeta ministara, pripremiće analizu interesa i koristi koje bi BiH imala u slučaju da putem zvaničnog poziva bude pozvana u "mini-Šengen", a s ciljem realizacije zaključka sa sjednice Predsjedništva BiH.

Savjet ministara, na prijedlog Ministarstva spoljnih poslova, dao je saglasnost za glasanje rumunskih državljana na teritoriji BiH, povodom održavanja parlamentarnih izbora u Rumuniji.

Biračka mjesta biće otvorena 5. i 6. decembra u prostorijama Ambasade Rumunije u Sarajevu, saopšteno je iz Savjeta ministara.