latinica  ћирилица
22/10/2020 |  15:27 ⇒ 16:03 | Autor: SRNA

Bijeljina: Vlada Srpske ulaže pet miliona KM za izgradnju saobraćajnice

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas radilište nove saobraćajnice u gradu i naveo da njenu izgradnju finansira Vlada Republike Srpske sa pet miliona KM.
Bijeljina - Mićić - infrastruktura -
Bijeljina - Mićić - infrastruktura

U toku su radovi na raščišćavanju terena i uklanjanju stare željezničke pruge radi izgradnje ove saobraćajnice koja će ići od nove autobuske stanice u izgradnji do obilaznice oko Bijeljine u blizini Centra za visoko obrazovanje.

- Nova ulica će potpuno promijeniti izgled ovog dijela grada, a pored kolovoznih traka, duž ulice će biti postavljena četiri drvoreda sa ukupno 1.000 stabala, trotoari i biciklistička staza - rekao je Mićić i dodao da radovi teku predviđenom dinamikom.

Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Predrag Petričević istakao je da će projektovana saobraćajnica duga 1.500 metara znatno rasteretiti saobraćaj u ostatku urbanog područja.

- Autobusi više neće ulaziti u centar grada, već će preko kružnog toka, koji će biti izgrađen ispred Centra za visoko obrazovanje, novom saobraćajnicom i Ulicom Raje Banjičića izlaziti na obilaznicu - naveo je Petričević.

U Gradskoj upravi ističu da je izgradnja nove ulice dio obimnog infrastrukturnog uređenja ovog dijela Bijeljine i nastavak je projekta izgradnje nove autobuske stanice čiji je završetak planiran na proljeće naredne godine.

Stanica će se prostirati na 10.000 metara kvadratnih, površina glavne i pomoćnih zgrada, sa razdvojenim dolaznim i odlaznim peronima, iznosiće 1.300 metara kvadratnih, a uz stanicu, prema Ulici Raje Banjičića projektovan je i mali park.

Vrijednost radova procijenjena je na 3,2 miliona KM, od čega je dva miliona KM obezbijeđeno iz kreditnih sredstava, a 1,2 miliona KM iz gradskog budžeta.