latinica  ћирилица
22/10/2020 |  16:11 ⇒ 26/10/2020 | 11:49 | Autor: SRNA

Lavrov 28. oktobra u BiH, planiran sastanak sa Dodikom

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov boraviće 28. oktobra u posjeti BiH tokom koje će se sastati i sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Lavrov  i Dodik (foto:twitter.com) -
Lavrov i Dodik (foto:twitter.com)

Ona je navela da je predviđeno da se Lavrov sastane sa članovima Predsjedništva BiH, ministrom spoljnih poslova u Savjetu ministara i drugim predstavnicima BiH.

Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova najavljeno je da će tema razgovora tokom posjete šefa ruske diplomatije biti dalji razvoj saradnje BiH i Rusije na polju politike, trgovine, ekonomije i kulture, kao i na humanitarnim pitanjima.

U objavi na Tviteru navodi se da će Lavrov posjetiti BiH u srijedu, 28. oktobra.

Šef ruske diplomatije istog dana posjetiće i Srbiju. On će boraviti u dvodnevnoj radnoj posjeti (28. i 29. oktobra) tokom koje će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksanrom Vučićem i prisustvovati svečanosti povodom završetka unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save i paljenja Vječnog plamena na groblju Oslobodilaca Beograda.

Ranije je saopšteno da bi Lavrov trebalo da se sastane i sa patrijarhom srpskim Irinejem.

Prethodno je Sputnjik javio da je Lavrov otkazao posjetu Hrvatskoj, koja je bila predviđena za 27. oktobar, zbog pojave virusa korona u Ambasadi Rusije u Zagrebu.