latinica  ћирилица
22/10/2020 |  16:17 ⇒ 16:23 | Autor: SRNA

Višković: Svako ozbiljno preduzeće zaslužuje pažnju Vlade

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da podršku Vlade Srpske zaslužuje svako preduzeće koje zapošljava radnike, izvršava obaveze, te uredno isplaćuje plate i doprinose.
Radovan Višković posjetio je proizvodno društvo „Lučić“ u Srpcu (foto:vladars) - Foto: Twitter
Radovan Višković posjetio je proizvodno društvo „Lučić“ u Srpcu (foto:vladars)Foto: Twitter

Višković je naveo da je preduzeće Lučić u Srpcu, koje je posjetio tokom današnjeg boravku u ovoj opštini, ozbiljno srednje preduzeće, koje zapošljava gotovo 50 radnika.

- Riječ je o privredniku koji planira da zapošljava nove radnike. Vidim da su radnici zadovoljni i to je dobar primjer i za lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku - rekao je Višković novinarima u Srpcu.

Direktor firme Lučić, Luka Lučić, naveo je da su proizvodnju započeli 1989. godine, kao mala zantaska radionica, dok danas zapošljavaju 45 radnika.

- Osnovna djelatnost nam je priozvodnja polietilenske i papirne ambalaže. U periodu pandemije virusa korona poslujemo otežano, uz smanjene prihode, ali nismo prekidali proizvodnju - rekao je Lučić.

On je dodao da je ponosan što ovo preduzeće opstaje sve ove godine.

- Cilj nam je održati proizvodnju i nivo zaposlenosti, te ostati rentabilni i likvidni. Imamo i planova za proširenje proizvodnje, ali to sve zavisi od ukupnog poslovnog okruženja - naglasio je Lučić.

On je dodao da je preduzeće dobilo pomoć Vlade Republike Srpske od 8.500 KM za saniranje posljedica pandemije.