latinica  ћирилица
22/10/2020 |  16:23 ⇒ 17:37 | Autor: SRNA

Koncert "Jesenja rapsodija" Muzičke škole u Prnjavoru

Učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje "Konstantin Babić" u Prnjavoru održali su danas ispred škole koncert "Јesenja rapsodija" za svoje sugrađane, kojima su se predstavili sa ukupno 24 melodije.
Koncert "Jesenja rapsodija" Muzičke škole u Prnjavoru - Foto: SRNA
Koncert "Jesenja rapsodija" Muzičke škole u PrnjavoruFoto: SRNA

Direktor Škole Đorđe Kovačević rekao je u izjavi Srni da učenici bez redovnog održavanja koncerata nisu zadovoljni jer ne mogu da pokažu znanje, nemaju motivacije.

-  Kada im u ovakvim specifičnim okolnostima upriličimo mini-koncert koji može da pogleda manji broj ljudi oni su srećni i zadovoljni, vide da njihov trud nije uzaludan. Umjetnici su oslonjeni na publiku koja im održava tempo obrazovanja i rada - istakao je Kovačević.

On je izrazio zadovoljstvo znanjem učenika postignutim od septembra do sada, ali i rezultatima koje su pokazali tokom onlajn nastave u prošloj školskoj godini.

"Nije jednostavno učiti muziku pomoću aplikacija i interneta, ali volja i želja za onim što volite da radite prevazilazi sve probleme", rekao je Kovačević.

Pedagog u ovoj školi Gordana Babić napomenula je da je na prvom ovogodišnjem koncertu učenika na otvorenom bilo zastupljeno svih šest smjerova - violina, harmonika, gitara, klarinet, flauta i klavir.

- Potrudili smo se da napravimo raznolik program, da naši sugrađani uživaju u muzici, a našim učenicima smo na ovaj način dali priliku da pokažu šta su naučili u protekla dva mjeseca. Osim obaveznih, planiramo još neke koncerte, ukoliko dozvoli epidemiološka situacija - rekla je Babićeva za Srnu.

Profesor Zlatan Milić naveo je da je repertoar koncerta bio prilagođen svim uzrastima, od poznatih klasičnih kompozicija za najmlađe, do zahtjevnijih tema i djela popularne i filmske muzike za stariju publiku.

- Popularnom i filmskom muzikom nastojimo da motivišemo djecu da zavole, kako klasičnu, tako i sve oblike ozbiljne muzike - pojasnio je Milić.

Koncert je održan uz poštovanje svih epidemioloških mjera preporučenih od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.