latinica  ћирилица
22/10/2020 |  16:46 ⇒ 18:00 | Autor: SRNA

Srbac: Stanari zgrade oštećene u požaru uručili zahvalnicu premijeru

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković dobio je danas u Srpcu zahvalnicu stanara Zajednice etažnih vlasnika u Ulici Mome Vidovića 30 u ovoj opštini, za pomoć koju je obezbijedio za sanaciju zgrade nakon požara koji se dogodio 4. marta.
Zahvalnica Radovanu Viškoviću (foto:vlada.rs) - Foto: Twitter
Zahvalnica Radovanu Viškoviću (foto:vlada.rs)Foto: Twitter

Višković je istakao da ga je ovaj potez stanara ove zgrade posebno ganuo, te je predsjedniku Zajednice etažnih vlasnika ponudio i dodatnu pomoć ako je bilo šta potrebno u saniranju štete nakon požara, koji je stanare ostavio bez krova nad glavom.

- Ovakvu pomoć pružamo širom Republike Srpske, ali niko se do sada nije sjetio da nam na ovaj način pokaže da vrednuje naš trud i rad - rekao je Višković okupljenim mještanima.

Zahvalnicu za nesebičnu pomoć dobila je i ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, te mnogobrojna preduzeća i organizacije koji su učestvovali u saniranju štete.

Požar na ovoj zgradi izbio je 4. marta oko 18.00 časova, a zahvaljujući pravovremenom reagovanju vatrogasaca, radnika Elektrodistribucije, policije, civilne zaštite, ali i stanara, spriječena je veća materijalna šteta i , što je najvažnije, sačuvani su ljudski životi.

Nakon što više mjeseci nisu boravili u ovoj zgradi, stanari su od danas ponovo u svojim domovima.