latinica  ћирилица
22/10/2020 |  17:07 ⇒ 19:48 | Autor: SRNA

Višković-Dragosavljević: Brojni projekti plod saradnje republičkih i lokalnih vlasti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da mnogobrojni projekti realizovani u opštini Srbac najbolje pokazuju šta znači sprega republičkih i lokalnih vlasti.
Srbac - Višković sa rukovodstvom Srpca - Foto: SRNA
Srbac - Višković sa rukovodstvom SrpcaFoto: SRNA

Višković je naveo da je Srbac imao tu nesreću da je od 2012. do 2016. godine imao lokalnu vlast koja je stalno bila u blokadama i ništa od projekata nije realizovala.

On kaže da su, nakon što je načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević došao na vlast 2016. godine, trebale dvije godine samo za sanaciju šteta koje su učinjene u prethodnom periodu, ali da je i pored toga u ovoj opštini urađen niz projekata iz putne, komunalne i druge infrastrukture, uređenja Doma kulture i drugih objekata.

Višković je, nakon sastanka sa rukovodstvom opštine, rekao da su pred Vladom i ovom opštinom mnogi zajednički projekti.

- Dio opštine Srbac, pogotovo u Lijevče polju, još je bez pitke vode. Vlada ima program za vodovodno i kanalizaciono snabijedavnje tog dijela opštine, pri čemu će biti uložena višemilionska sredstva - naglasio je Višković.

Premijer Srpske rekao je da će Vlada podržati inicijativu lokalne zajednice da gradi stanova za mlade bračne parove, kako bi se u ovoj opštini zadržali mladi ljudi i da bi bilo više djece.

- Osim toga, imamo investiciju veću od milion KM za energetsku efikasnost u srednjoj i osnovnoj školi. Ti projekti počinju u narednih nekoliko dana. Predviđena je i gradnja vrtića i niz drugih značajnih projekata - istakao je Višković.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević istakao je da je tokom sastanka predsjednika Vlade upoznao sa svim što je ova lokalna zajednica postigla od 2016. godine.

- Kao i svaka lokalna zajednica i mi imamo čitav niz otvorenih problema, planiranih projekata. Vlada i premijer su uvijek imali razumijevanje za naše probleme, tako je bilo i danas - rekao je Dragosavljević.

On je dodao da u Srpcu slijedi realizacija projekta obnove srednjoškolskog centra u sklopu programa energetske efikasnosti, koji podrazumijeva zamjenu storlarije, uređe fasade i druge radove koji će podići kvalitet uslova za održavanje nastave.

- Razgovarali smo o našim strateškim projektima, od kojih je jedan proširenje vodovodne mreže na području opštine - naglasio je Dragosavljević.