latinica  ћирилица
22/10/2020 |  18:28 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Voda za stotinu domaćinstava u Česmi (VIDEO)

Stanovnici viših dijelova banjalučkog naselja Česma, nakon decenija čekanja, danas su dobili pitku vodu.
Vodovod-naselje Česma (foto:gradbanjaluka) -
Vodovod-naselje Česma (foto:gradbanjaluka)

Okončana je izgradnja vodovdne mreže u ovom dijelu Česme, čime će oko stotinu domaćinstava imati redovno i kvalitetno snabdijevanje vodom, navodi se na sajtu grada Banjaluka.

- Uradili smo konkretan projekat i riješili veliki životni problem žitelja ovog dijela Česme. Ovaj posao smo pripremali i radili skoro četiri godine. Ukušna vrijednost radova u okviru velikog projekta "Voda 1" je 2,8 miliona KM. Informisan sam da već imamo iskopanih 80 šahtova za vodu, a u visinskoj zoni četiri imamo nekoliko stotina domaćinstava koja čekaju vodu i, najkasnije u roku od mjesec dana, očekujemo vodu i u četvrtoj visinkoj zoni - rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić prilikom posjete ovoj mjesnoj zajednici.

U trećoj visinkoj zoni izgrađeno je oko 4,5 kilometra distributince mreže, dok je visinskoj zoni četiri dužina mreže oko 13 kilomatara, uz dva velika rezervoara i potisne pumpe.

Predsjednik Savjeta MZ Česma, Miladin Maličević, izrazio je zadovoljstvo zbog privođenja kraju projekta koji je od velikog značaja za stanovnike ovog dijela Banjaluke.

- Za nas mještane ovo je radostan dan, da nakon dugo godina nadanja, konačno dobijemo vodu i normalne uslove za život - rekao je Maličević.