latinica  ћирилица
22/10/2020 |  18:31 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Dodik posjetio Mrkonjić Grad i Šipovo (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravio je u radnoj posjeti opštinama Šipovo i Mrkonjić Grad. Sa rukovodstvom ovih lokalnih zajednica razgovarao je o razvojnim projektima i aktuelnoj situaciju u vezi s pandemijom virusa korona.
Mrkonjić Grad - Dodik - Aničić - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad - Dodik - AničićFoto: SRNA

Dodik je rekao da je Mrkonjić Grad uspješna opština, koja ima odličnu osnovu da ide naprijed.

On je, nakon današnjeg sastanka sa načelnicom Mrkonjić Grada Divnom Aničić, naglasio da činjenica da ovdje sad imaju najveći broj zaposlenih od formiranja Republike Srpske govori o tome na koji način se kreće ova opština.

- Mrkonjić Grad je u kontinuitetu uspješan, promijenio se nabolje, riješio mnoge probleme i ima odličnu osnovu da ide dalje. Želimo da ovdje zadržimo uspjeh i u fazi smo važnih projekata koji će promijeniti i način života, počevši od izgradnje auto-puta, koji planiramo i pokušavamo da obezbijedimo sve neophodne elemente za to - rekao je Dodik.

On je istakao da je kvalitetan tim najbolja garancija da ova opština ide dobrim putem.

- Prije dvadesetak godina Mrkonjić Grad je bio opljačkan, porušen, bio je izgubljen društveni život, a danas izgleda sređeno, stabilno i na dobrobit ljudi. Trebalo je imati hrabrosti doći do ovog nivoa - naglasio je Dodik.

Aničićeva je rekla da su Dodika upoznali o trenutnoj situaciji u opštini, o finansijama, o projektima koje realizuju, kao i o posljedicama epidemije virusa korona.

Dodik je u Šipovu, zajedno sa sa načelnikom opštine Milanom Kovačem i v.d. direktora Puteva Republike Srpske Davorom Kostreševićem ozvaničio početak rekonstrukcije puta Šipovo-Јezero. Riječ je o 11 kilometara puta, a vrijednost radova je 11 miliona KM.