latinica  ћирилица
22/10/2020 |  19:27 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Srbac: Milion KM za projekat energetske efikasnosti (FOTO/VIDEO)

Rješavanje problema sa vodosnabdijevanjem, energetska obnova škole osnovne i srednje škole su najveći problemi u opštini Srbac, istaknuto je na sastanku premijera Radovana Viškovića i lokalnog rukovodstva.
Srbac - Višković sa rukovodstvom Srpca - Foto: SRNA
Srbac - Višković sa rukovodstvom SrpcaFoto: SRNA

Povećanje energetske efikasnosti objekata osnovne i srednje škole projekti su čiji se nastavak očekuje u narednim danima. U ove projekte Vlada je uložila oko milion KM.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević istakao je da svaka lokalna zajednica, pa i Srbac, imaju čitav niz otvorenih problema, planiranih projekata.

- Vlada i premijer su uvijek imali razumijevanje za naše probleme, tako je bilo i danas - rekao je Dragosavljević.

On je dodao da u Srpcu slijedi realizacija projekta obnove srednjoškolskog centra u sklopu programa energetske efikasnosti, koji podrazumijeva zamjenu storlarije, uređe fasade i druge radove koji će podići kvalitet uslova za održavanje nastave.

U planu je, istaknuto je na sastanku, izgradnja stanova za mlade bračne parove, ali i konačno rješavanje problema sa vodosnabdijevanjem.

- Vlada ima program za vodovodno i kanalizaciono snabijedavnje tog dijela opštine, pri čemu će biti uložena višemilionska sredstva - rekao je Višković.

Premijer je obišao i firmu d.o.o "Lučić“ koja se bavi proizvodnjom polietilenske i papirne ambalaže. Nije lako, kaže vlasnik firme, poslovati u uslovima koje je pandemija dodatno otežala, ali i dalje uspijevaju da zadrže svih 40 radnika.

- Bilo bi dobro smanjiti poreze i doprinose na lična primanja da bi mi mogli povećati plate radnicima. Mi smo svjesni da su te plate male, ali jednostavno se ne može više - rekao je direktor i vlasnik d.o.o. “Lučić“ Luka Lučić.

Vladi Srpske uručena je i zahvalnica zbog finansijske pomoći od 45.000 maraka za rekonstrukciji zgrade u centru Srpca, koja je izgorjela u martu ove godine.

Radovan Višković posjetio je proizvodno društvo „Lučić“ u Srpcu (foto:vladars)