latinica  ћирилица
22/10/2020 |  19:28 ⇒ 21:58 | Autor: RTRS

Skandal u Prijedoru - prisluškivan rukovodilac Filijale FZO (VIDEO)

Rukovodilac Filijale Fonda zdravstvenog osiguranja Prijedor, Dalibor Pavlović i SNSD-ov kandidat za gradonačelnika Prijedora prisluškivan je u svojoj kancelariji. Prijedorska policija izvršila je uviđaj i izuzela prisluškivač, a cijeli slučaj predat je u ruke Okružnog javnog tužilaštva. Pavlović kaže da sumnja da bi slučaj mogao da ima političku pozadinu zbog svoje kandidature na predstojećim izborima.
PU Prijedor - Foto: RTRS
PU PrijedorFoto: RTRS

Јuče u popodnevnim časovima, na radnom mjestu, Dalibor Pavlović uočio je, na klima uređaju, nepoznat crni predmet, koji ga je asocirao na diktafon, zbog čega je odmah pozvao policiju. Iako šokiran, nije iznenađen jer već danima, kako kaže, do njega dolaze priče da je prisluškivan, i da će snimci biti pušteni u završnici kampanje, kako bi bio diskreditovan.

- Moram da kažem da mi nije bilo ni malo svejedno i da sam pomalo bio i zabrinut za sebe i za svoju porodicu. Ako je politički motivisano, moram da poručim svima onima koji se bave takvim poslovima da sam se kandidovao na ovu funkciju zato što želim da promijenim stanje u ovom gradu i nema te sile i te mogućnosti koja će me zaustaviti da promijenim nešto za dobrobit svih naših građana - rekao je Pavlović.

Policija je izvršila uviđaj i izuzela sporni predmet.

- Uz prethodno obavještavanje tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “Neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje”, na licu mjesta izvršen je uviđaj, a policijski službenici PU Prijedor, preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti izvršenog krivičnog djela i pronalaska nepoznatog izvršioca - saopšteno je iz PU Prijedor.

Mladen Mitrović, glavni tužilac Okružnog javnog tužioca, rekao je da je nakon izvršenog uviđaja Pavlović saslušan i da je podnio prijavu.

- S obzirom da se radi o kandidatu na predstojećim lokalnim izborima, Tužilaštvo će u što kraćem vremenu zajedno u saradnji sa policijskim službenicima PU Prijedor preduzeti sve radnje u cilju utvrđivanja identiteta lica koje je takav uređaj postavilo - dodao je Mitrović.

Lider SNSD-a Milorad Dodik, osudio je ovakve pojave prisluškivanja koje, kako kaže, kada uđu u politički sistem postaju problem.

- Osuđujem takvo ponašanje, ne samo prema kandidatu SNSD, već prema bilo kome. Ljudi moraju da rade svoje poslove. Postoje kontrolni organi koji to kontrolišu. Takve stvari mogu "da posluže za namjernu disreditaciju i ništa više - rekao je Dodik

Prema Zakonu za krivično djelo "neovlašteno prisluškivanje" slijedi novčana i kazna zatvora do godinu dana.