latinica  ћирилица
22/10/2020 |  19:35 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

Dačić: Vraćam se kući, u centar zakonodavne i ustavotvorne vlasti (VIDEO)

Poslanici Narodne Skupštine Srbije većinom glasova izabrali su lidera SPS-a Ivicu Dačića za predsjednika Parlamenta. Izarbrani su i potpredsjednici Skupštine, generalni sekretar i radna skupštinska tijela.
Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije (Foto: Novosti/N.Skenderija) -
Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije (Foto: Novosti/N.Skenderija)

- Ovo je Skupština svih građana i poslanika i tražim samo toleranciju mišljenja i uvažavanje u interesu građana Srbije - rekao je Dačić i podsjetio da je ovo najvažnija funkcija koju je od 1992. do sada u karijeri obavljao.

- Danas se vraćam kući, u svoj zavičaj. U centar zakonodavne i ustavotvorne vlasti i ovo je najviša funkcija. Želim da se zahvalim predsjedniku Vučiću i SNS, iako SNS-u nije potrebna ta koalicija, imao u vidu i dao doprinos tome da svi zajedno budemo dio političke stabilnosti i političkog jedinstva - naglasio je Dačić.

Vlast crpimo iz narodne volje i zadatak će nam biti da doprinesemo političkoj stabilnosti Srbije, da Skupština ima integritet, ugled i dostojanstvo, podsjetio je Dačić.

- Moj zadatak je da štitim Parlamnet od napada na njega bilo da je riječ o onima koji žele da ga degradiraju ili da je riječ o onima koji bi da degradiraju i cijelu Srbiju - dodao je on.

Izborom rukovodstva zaokružen je proces formiranja Parlamenta, tako da su stvoreni uslovi i za formiranje Vlade Srbije koju će činiti SNS, SPS, Srpski patriotski savez i manjine.