latinica  ћирилица
22/10/2020 |  20:50 ⇒ 20:51 | Autor: SRNA

Almiru Čehajiću Batku određen jednomjesečni pritvor

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću, osumnjičenom da je nelegalno stekao 625.000 KM, rekao je njegov advokat Omar Mehmedbašić.
Almir Čehajić Batko (foto: radiosarajevo.ba) - Foto: slovenske novice
Almir Čehajić Batko (foto: radiosarajevo.ba)Foto: slovenske novice

Mehmedbašić je za federalne medije rekao da je kao razlog za određivanje pritvora sud naveo mogućnost ponavljanja krivičnog djela.

Na danas održanom ročištu Mehmedbašić je tražio da Čehajiću ne bude određen jednomjesečni pritvor, već kućni pritvor i zabrana rada.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH danas su na sarajevskom aerodromu uhapsili Davora Gaja, saradnika ranije uhapšenog radijskog i televizijskog voditelja Almira Čehajića.

Portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić izjavila je da su pripadnici SIPA u akciji kodnog naziva "Netvork" uhapsili lice čiji su inicijali D.G, osumnjičeno za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Gaj je odgovorno lice u firmi "Otvorena mreža" u okviru koje je emitovana emisija "Udri muški" koju je vodio Čehajić. Gaj je uhapšen na aerodromu, gdje je doputovao iz Turske.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom položaja, a Čehajić i pranjem novca, stekli nezakonitu korist u iznosu većem od pola miliona KM.

SIPA je Čehajića privela juče.