latinica  ћирилица
23/10/2020 |  09:37 ⇒ 10:15 | Autor: SRNA

Čubrilović čestitao Dačiću izbor za predsjednika Parlamenta Srbije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas novoizabranom predsjedniku parlamenta Srbije Ivici Dačiću, rukovodstvu i svim poslanicima 12. saziva Narodne skupštine Srbije, sa željom da uspješno vodi parlament u interesu države Srbije, zaštite njenog suvereniteta i integriteta, a na dobrobit svih njenih građana.
Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije (Foto: Novosti/N.Skenderija) -
Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije (Foto: Novosti/N.Skenderija)

Čubrilović je izrazio uvjerenje da će biti nastavljena dosadašnja uspješna međuparlamentarna saradnja Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

- Saradnja sa Narodnom skupštinom Srbije za nas je najvažniji i najkonkretniji oblik međuparlamentarne saradnje koji smo do sada ostvarili. Parlamenti Srpske i Srbije, kao i njihova radna tijela, intenzivno sarađuju, sastaju se u kontinuitetu i razmjenjuju iskustva i učvršćuju saradnju koja je od obostranog interesa - naveo je Čubrilović u čestitki.

Čubrilović je izrazio očekivanje da će u Banjaluci biti održan naredni sastanak Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske, čija je prva sjednica održana u Beogradu, u februaru ove godine.

Navedena Komisija formirana je u skladu sa potpisanim Memorandumom predsjednika dvije skupštine iz 2018. godine i predstavlja najviši i najsveobuhvatniji oblik institucionalne saradnje koji ima Narodna skupština Republike Srpske.

- Poštovani predsjedniče Dačiću, još jednom, Vama i svim izabranim narodnim poslanicima dvanaestog saziva Narodne skupštine Republike Srbije želim uspješan rad na donošenju zakona i drugih akata koji će omogućiti brži napredak i razvoj Srbije, u interesu svih njenih građana - ističe se u čestitiki Čubrilovića.

Čubrilović je čestitke uputio u svoje i u ime Narodne skupštine Republike Srpske.

Lider SPS-a Ivica Dačić izabran je juče za predsjednika Narodne skupštine Srbije.