latinica  ћирилица
23/10/2020 |  12:04 ⇒ 13:04 | Autor: RTRS

Lukač: Netačne i zlonamjerne izjave o prevozu migranata

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da netačne i zlonamjerne izjave da MUP preuzima migrante od Srbije i prevozi ih do Unsko-sanskog kantona u FBiH dolaze od onih koji nisu uspjeli da se izbore sa migrantskom krizom i svakodnevno su izloženi kritikama građana da nisu pokazali dovoljno sposobnosti da drže ovu krizu pod kontrolom.
Dragan Lukač - Foto: SRNA
Dragan LukačFoto: SRNA

Lukač je istakao da se Policija Srpske ne bavi prevozom migranata, niti su vozila policije za to namijenjena, posebno u vrijeme pandemije virusa korona kada nije poznato zdravstveno stanje tih lica.

- Radimo u skladu sa zakonom da bi širom Republike Srpske stavili migrante pod kontrolu i da ih spriječimo da izvrše prekršaje ili krivična djela i ne dozvolimo da ugroze naše građane. To radimo vrlo uspješno - rekao je Lukač novinarima u Mrkonjić Gradu.

Naveo je da je do sada u Srpskoj bilo dvadesetak prekršaja ili krivičnih djela, uglavnom lakše prirode, što znači da su migranti skoro potpuno pod kontrolom.

- Svakako da ima incidenata među njima, u njihovom kretanju i susretima, ali policija to vrlo brzo stavi pod kontrolu i sankcioniše - rekao je Lukač.

Nagalsio je da će policija Srpske nastaviti da štiti građane i kada je riječ o borbi protiv organizovanog kriminaliteta svih oblika, tako i u zaštiti od migranata i onih koji bi među njima na bilo koji način ugrozili građane Srpske.