latinica  ћирилица
23/10/2020 |  13:12 ⇒ 14:30 | Autor: SRNA

Spriječeno krijumčarenje migranata na području Bosanske Krupe

Pripadnici Granične policije BiH danas su spriječili krijumčarenje četiri lica afro-azijskog porijekla na području Bosanske Krupe, saopšteno je iz Granične policije BiH.
Pripadnici GP BiH danas suspriječili krijumčarenje - Foto: SRNA
Pripadnici GP BiH danas suspriječili krijumčarenjeFoto: SRNA

U saopštenju se precizira da je migrante krijumčario vozač "renoa" na kojem su bile nepripadajuće registarske oznake BiH.

Prilikom pokušaja zaustavljanja, vozač se oglušio o naredbe pripadnika Јedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije sjeverozapad Gradiška, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa puta, navodi se u saopštenju.

Vozač je pobjegao, a na licu mjesta zatečeni su dvije žene i dva muškarca afro-azijskog porijekla, koji su izjavili da dolaze iz Avganistana.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i službenici Policijske stanice Bosanska Krupa, a u toku je dalji rad na ovom slučaju i pronalaženju počinioca krivičnog djela.

Pripadnici Јedinice granične policije Gorica juče su spriječili nezakonit promet 6.050 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica.

Cigarete su otkrivene prilikom granične kontrole vozila "kija" registarskih oznaka BiH u graničnom pojasu na području Posušja.

- Vozilom je upravljala državljanka BiH A.D. /25/, a o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi cigarete privremeno oduzete - navodi se u saopštenju.

Tržišna vrijednost cigareta se procjenjuje na više od 20.000 KM.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, protiv osumnjičene biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Službenici Јedinice granične policije Aerodrom Sarajevo juče su uhapsili četiri lica na tom aerodromu.

Na letu iz Istanbula lišen je slobode Ј.V. /21/ nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuju Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH zbog krivičnog djela protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, te Federalna uprava policije /FUP/ zbog krivičnog djela terorizam.

Državljanin BiH je predat službenicima Sipe na dalje postupanje.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je iz Turske izručen Јahja Vuković /21/ iz Bihaća, koji je pod istragom Tužilaštva BiH jer je osumnjičen da je 2014. godine otputovao u Siriju, gdje se priključio paravojnim formacijama terorističke organizacije "Islamska država".

Na letu iz Istanbula lišeni su slobode državljani Gruzije R.I. /35/ i T.D. /37/ jer je provjerama utvrđeno da je za njima FUP raspisao potragu zbog krivičnog djela falsifikovanja isprave.

Državljani Gruzije su predati su službenicima FUP-a.

Na letu iz Beča lišen je slobode S.L. /58/ jer ga potražuje Opštinski sud u Banovićima zbog teške krađe.

S.L. je državljanin BiH i predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.