latinica  ћирилица
23/10/2020 |  13:42 ⇒ 14:07 | Autor: SRNA

HET gradi modernu saobraćajnicu

U Trebinju će do početka naredne godine biti izgrađena moderna saobraćajnica koja će povezati trebinjsko naselje Gornje Police sa hidroelektranom "Trebinje 2", a vrijednost investicije koju finansira preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" je 510.000 KM bez PDV-a.
HET gradi modernu saobraćajnicu - Foto: SRNA
HET gradi modernu saobraćajnicuFoto: SRNA

Direktor preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" Gordan Mišeljić rekao je danas novinarima da je projekat urađen u saradnji sa Gradom Trebinjem, a rok za završetak radova je 90 dana.

- Iz vlastitih sredstava preduzeće HET je odlučilo da napravi put čija će kolovozna traka biti širine pet metara sa šetališnom trakom širine metar i 60 i led rasvjetom. Ovim ćemo da povežemo naš objekat "Trebinje 2" sa gradom - rekao je Mišeljić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da će ovo biti značaj projekat za građane, ali i za turiste, te da se u narednom periodu očekuje i nastavak izgradnje šetališta prema manastiru Tvrdoš u saradnji sa preduzećem "Hidroelektrane na Trebišnjici".

Ćurić je dodao da se u narednoj sedmici očekuje početak radova na velikoj obilaznici, koja podrazumijeva izgradnju mosta na Trebišnjici, što će finansirati HET.

- Grad Trebinje se obavezao i trenutno je u procesu eksproprijacije zemljišta za veliku obilaznicu koja će spojiti dio puta prema Bileći i dio puta prema Herceg Novom i Dubrovniku - rekao je Ćurić.