latinica  ћирилица
23/10/2020 |  13:48 ⇒ 13:56 | Autor: SRNA

Svečano otvorena nova zgrada Opštinske uprave Donji Žabar

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da je za potrebe gradnje nove zgrade Opštinske uprave u Donjem Žabaru Vlada Srpske obezbijedila 430.000 KM iz Razvojnog programa.
Đokić i Đokanović otvorili novu zgradu Opštinske uprave - Foto: SRNA
Đokić i Đokanović otvorili novu zgradu Opštinske upraveFoto: SRNA

Đokić je istakao da su sredstva obezbijeđena prije nekoliko godina, a da je Program završen danas, te da je još potrebno da se obezbijede sredstva za opremanje kancelarija.

On je naveo da je Vlada Srpske izdvajanjem sredstava za gradnju ove zgrade pokazala visok nivo odgovornosti prema ovoj lokalnoj zajednici, te da to pokazuje i prema ostalima u Republici Srpskoj.

- Vidimo da opština Donji Žabar u privrednom smislu ima trend stabilnosti i rasta. Uvjeren sam da će Vlada Republike Srpske i dalje biti spremna da pomaže i podrži razvoj ove lokalne zajednice i da će naša Posavina biti iz godine u godinu razvijenija - izjavio je Đokić novinarima nakon svečanog otvaranja nove zgrade Opštinske uprave.

Načelnik opštine Donji Žabar Nikola Đokanović rekao je da će u novoizgrađenom objektu, osim Opštinske uprave, biti smještene i kancelarije Poreske i Geodetske uprave Republike Srpske, kao i Centra za socijalni rad.

Đokanović je izrazio nadu da će se administracija opštine preseliti u novu zgradu sljedeće sedmice.