latinica  ћирилица
23/10/2020 |  14:20 ⇒ 17:11 | Autor: SRNA

Univerzitet u Banjaluci: Nastava uživo sve dok okolnosti dozvoljavaju

Nastava na Univerzitetu u Banjaluci biće izvođena uživo dok god to objektivne okolnosti budu dopuštale, a, u slučaju potrebe, dozvoljeno je da se pređe i na druge oblike nastave, uz saglasnost dekana fakulteta, zaključeno je danas na sjednici Senata Univerziteta.
Univerzitet u Banjaluci - Foto: SRNA
Univerzitet u BanjaluciFoto: SRNA

Svaka članica Univerziteta ima mogućnost da dodatno prilagođava izvođenje nastave, uvažavajući okolnosti kao što su broj upisanih studenata, specifičnosti predmeta ili broj i veličina studijskih grupa.

- Ako se odvija nastava na daljinu /onlajn/, časovi se mogu prethodno snimiti kako bi bili dostupni i onim studentima koji nisu imali pristup internetu ili iz drugih opravdanih razloga nisu mogli da prate nastavu - navodi se u zaključku Senata.

Senat je, takođe, naglasio da nastava na daljinu nikako ne može predstavljati dostavljanje studentima samo prezentacija ili tekstova u PDF formatu i ovakav vid nastave će se smatrati neodržanom nastavom.

Iz Senata podsjećaju da će se prilikom izvođenja nastave ili konsultacija obavezno primjenjivati sve zdravstvene preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, objavio je Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci.