latinica  ћирилица
23/10/2020 |  15:02 | Autor: SRNA

Runić: Za rekonstrukciju vodovodnog sistema 500.000 KM od Vlade Srbije

U Drvaru je počela rekonstrukcija vodovodnog sistema za koji je Vlada Srbije obezbijedila 500.000 KM, rekla je Srni načelnik opštine Drvar Dušica Runić.
Dušica Runić - Foto: RTRS
Dušica RunićFoto: RTRS

Ona kaže da u vodovodnu infrastrukturu na području opštine Drvar nije bilo većih ulaganja od sedamdesetih godina prošlog vijeka.

- Zahvaljujući sredstvima Srbije možemo početi realizaciju jednog od najznačajnijih, strateških projekata za našu opštinu. Počinjemo rekonstrukciju i zaštitu izvorišta "Točkovi" odakle se vodom snabdijeva gotovo cijela gradska zona. Uradili smo projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prve faze od "Točkova" do "Sopića ograde", izdali smo potrebne dozvole i pripremamo tendersku dokumentaciju - rekla je Runićeva.

Dodala je da su za realizaciju ove faze obezbijeđena sredstva Vlade Srbije od 500.000 KM, te da je u toku izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju druge faze vodovoda od "Sopića ograde" do "Raskršća", što je urbana zona.

- Na području opštine ima veliki broj lokalnih vodovoda u prigradskim naseljima kojima je takođe potrebna rekonstrukcija i izgradnja, što je jedan od strateških ciljeva - naglasila je Runićeva.

Prema njenim riječima, sredstva od 17.000 KM za rekonstrukciju izvorišta "Točkovi" obezbijeđena su iz Fonda za zaštitu životne sredine posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Livanjskog kantona.

Runićeva kaže da su radovi na zaštiti izvorišta u toku, te dodaje da se završetak očekuje u roku od 30 dana.

- Početak rekonstrukciji prve faze gradske vodovodne mreže očekujemo po okončanju tenderske procedure - izjavila je Runićeva.

Ona je zahvalila Srbiji i Republici Srpskoj, jer Drvar nakon pola vijeka ima mogućnost da realizuje značajne infrastrukturne projekte.