latinica  ћирилица
23/10/2020 |  16:15 ⇒ 20:11 | Autor: SRNA

Dodik: Nastavak ulaganja u razvoj opštine Pelagićevo

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u Pelagićevu objekte vrijedne 650.000 KM čiju izgradnju zajednički finansiraju vlade Republike Srpske i Srbije i najavio nova ulaganja u razvoj ove lokalne zajednice.
Dodik u Pelagićevu - Foto: SRNA
Dodik u PelagićevuFoto: SRNA

- Zajednički projekat Vlade Republike Srpske i Republike Srbije je da u svakoj opštini u Srpskoj uradimo neki od kapitalnih objekata. U Pelagićevu su to rekonstrukcija stare škole koja će biti muzej Vase Pelagića, jednog od najznačajnijih istorijskih ličnosti iz ovoga kraja, izgradnja ambulanta porodične medicine i Trga 9. januar - rekao je Dodik.

On je dodao da se planiraju i nova ulaganja u Pelagićevu.

- Tu smo da pomognemo dobrom narodu koji ovdje zajednički živi i sarađuje u funkciji stabilizacije mira u Republici Srskoj - poručio je Dodik.

Opštinski odbornik Slavko Tešić zahvalio je vladama Republike Srpske i Srbije, kao i Dodiku, na podršci razvoju ove male lokalne zajednice i kao naredni važan projekat za Pelagićevo već u idućoj godini najavio izgradnju dječijeg vrtića.

- Ako smo spremni da vodimo pronatalitetnu politiku moramo da krenemo od brige o najmlađim, da bi ljudi ostali u Pelagićevu i gradili svoje porodice ovdje - naveo je Tešić.