latinica  ћирилица
23/10/2020 |  17:07 ⇒ 18:31 | Autor: SRNA

Milunović: Program banjske rehabilitacije prošlo 8.247 korisnika

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je danas da je redovan program banjske rehabilitacije, koji se u Srpskoj sprovodi od 2005. godine, prošlo 8.247 korisnika za šta je Vlada Srpske izdvojila više od četiri miliona KM.
Duško Milunović sa boračkom populacijom - Foto: SRNA
Duško Milunović sa boračkom populacijomFoto: SRNA

Milunović je naveo da se program banjske rehabilitacije ove godine realizuje u smanjenom obimu zbog sprovođenja epidemioloških mjera usljed pojave virusa korona.

- Sredstva su smanjena sa 300.000 KM na 200.000 KM, što znači da će oko 400 korisnika moći da prođe kroz program rehabilitacije - rekao je Milunović, koji je danas posjetio ratne vojne invalide i članove porodica poginulih boraca na banjskom liječenju u Banji Kulaši, kod Prnjavora.

On je istakao da je prvi put u programu banjske rehabilitacije i Banja Kulaši, gdje je ove godine predviđen dolazak 45 korisnika.

- Zatekli smo fantastične uslove koji će omogućiti ugodan boravak i rehabilitaciju naših boračkih kategorija - naglasio je Milunović.

On je pohvalio rad opštinskih Udruženja porodica poginulih i nestalih boraca i civila i Udruženja ratnih vojnih invalida, rekavši da pokazuju istinsku brigu prema članovima, svake godine organizuju niz aktivnosti da bi se okupili, družili i bili zajedno.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Prnjavor Dragan Vrhovac rekao je da se u Banji Kulaši na rehabilitaciji nalazi ukupno 11 ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca.

- Imamo pet ratnih vojnih invalida, članove iz četiri porodice poginulih boraca i dva ratna vojna invalida čiji boravak u banji finansira Udruženje ratnih vojnih invalida - naveo je Vrhovac.

On je najavio da će Savez ratnih vojnih invalida u ovoj godini pokrenuti inicijativu da svi načelnici i gradonačelnici u Republici Srpskoj iz budžeta obezbijede sredstva za banjsku rehabilitaciju desetak ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca, čime bi znatno bio povećan broj lica koja će koristiti ovaj vid pomoći.