latinica  ћирилица
23/10/2020 |  19:23 ⇒ 19:27 | Autor: SRNA

Novi sportsko-rekreativni sadržaji u banjalučkom naselju Sime Matavulja (FOTO)

Stanari u banjalučkom naselju Sime Matavulja dobili su nove sportsko-rekreativne sadržaje, u okviru plana kojim se nastoji da u svakom gradskom naselju bude izgrađeno što više prostora za rekreativne aktivnosti.
Banjaluka: Naselje Sime Matavulja - Foto: Facebook
Banjaluka: Naselje Sime MatavuljaFoto: Facebook

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je novinarima da je ovdje sada kompleks sa više novih prostora i sadržaja, što će ovu lokaciju učiniti prijatnim mjestom za druženje i za bavljenje različitim sportovima i rekreacijom.

- Ujedno, može nam ubuduće biti obrazac za uređenje drugih gradskih naselja gdje ima dovoljno prostora - istakao je Radojičić, nakon obilaska.

On je naveo da su na ovoj lokaciji izgrađeni novi tereni za basket i boćanje, staza za trčanje, pješačke staze, te podsjetio da su ranije sagrađeni i sada obnovljeni tereni za fudbal, odbojku i teretanu na otvorenom.

Јedan od pokretača ove inicijative Saša Kecman rekao je da stanari ovog dijela grada sada imaju na raspolaganju brojne sadržaje, za sportiste i rekreativce, ali i za vlasnike kućnih ljubimaca.

- I za one nešto starije sugrađane u našem naselju imamo uređene staze za šetnju, tako da imamo dovoljno sadržaja za lijepo ispunjen dan - istakao je Kecman.

Na platou između Ulice Drage Malića i tranzita, uz ove nove sadržaje za sport i rekreaciju, sagrađena su i dva parka za pse sa prvim samouslužnim prostorom za kupanje kućnjih ljubimaca.

Cijeli prostor u naselju dodatno je ozelenjen, odnosno zasađene su nove sadnice smrče, platana i jorgovana.