latinica  ћирилица
24/10/2020 |  09:08 ⇒ 14:09 | Autor: RTRS

Radojičić: Povećan broj zaraženih, mjere moraju biti uravnotežene (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je za RTRS da se pogoršava epidemiološka sitacija, te da se bilježi sve veći broj zaraženih od virusa korona.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

- Imamo sve veći broj pacijenata koji traže testiranje i sve veći broj kontakata koje treba obavijestiti - pojasnio je Radojičić gostujući u Vikend jutru naše televizije.

On je rekao da očekuje da će u Banjaluci u naredna dva dana biti 1.500 aktivnih pozitivnih pacijenata i do 2.000 kontakata.

Govoreći o eventualnim mjerama rekao je da one moraju biti uravnotežene kako ne bi izazvala druge, veće probleme u odnosu na one zdravstvene.

- Dakle, osnovna preporuka je da se smanji broj kontakata. Došlo je hladnije vrijeme, više ljudi boravi u zatvorenim prostorima i ovo je period u kojem imamo veći broj zaraženih. Sve su to uslovi za širenje virusa. Ukoliko smanjimo broj kontakata smanjićemo i broj zaraženih i pritisak na zdravstvene ustanove - istakao je Radojičić.

Podsjetio je da u Banjaluci nedavno otvorena posebna ambulanta za pacijente školskog uzrasta koja je u sastavu Poliklinike, kao i kovid ambulanta u Docu koja će služiti za zbrinjavanje pacijenata koji su oboljeli od korona virusa.

- Radimo na pripremi još jedne ambulante - istakao je Radojičić.