latinica  ћирилица
24/10/2020 |  20:53 ⇒ 25/10/2020 | 07:58 | Autor: RTRS

Todorović: Nije u planu organizovanje smještaja za lica u izolaciji (VIDEO)

Direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je za RTRS da za sada nije u planu otvaranje karantina, odnosno organizovanje smještaja za lica koja moraju da budu i izolaciji, kao što je to bilo u prvom talasu virusa korona.
Nevena Todorović gost emisije Zdravosfera - Foto: RTRS
Nevena Todorović gost emisije ZdravosferaFoto: RTRS

Todorovićeva je u emisiji Zdravosfera navela da ta lica period izolacije treba da provedu u kući, pridržavajući se preporučenih mjera.

- Važno da budu izolovani u kući, da odmaraju i puste organizam da se oporavi - navela je doktorka.

Ona je istakla da je veoma bitno što je otvorena nova kovid ambulanta u Banjaluci koja pruža usluge primarne zdravstvene zaštite za kovid pozitivne pacijente. Dodala je da je u ovom periodu, inače, povećan broj respiratornih infekcija, te da je značajno što su obezbijeđeni kapaciteti za prijem osoba koje su zaražene virusom korona.

Pozvala je građane da imaju razumijevanja jer je zdravstveni sistem prenepregnut.

- Ne možemo sve pregledati u istom danu, jer ne možemo prihvatiti toliki priliv pacijenata - navela je Todorovićeva.

Ona je apelovala na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje, zdravlje svojih bližnjih i zdravstvenih radnika, koji na svojim leđima nose veliki teret pandemije.

Todorovićeva je podsjetila da sve koji osjete simptome poput povišene temperature, kašlja i umora, da ostanu u kući i telefonski se jave porodičnom doktoru, prateći svoje zdravstveno stanje.